Sindiket ‘Love Scam’ di Melaka tumpas, 9 warga asing ditahan

Polis menumpaskan sindiket penipuan internet (Love Scam) yang terdiri daripada 7 lelaki warga Afrika dan 2 wanita Filipina selepas seorang wanita warga Hong Kong kerugian hampir RM200,000 ditipu sindiket terbabit tahun lepas. Mereka yang berumur diantara 25 dan 37 tahun itu ditahan pada pukul 12.25 pagi tadi dalam 3 serbuan… Read more

Polis sah Bible B Inggeris tiada kalimah ALLAH

Polis mengesahkan semua Bible yang dirampas dicetak dalam Bahasa Inggeris dan tidak mengandungi kalimah ALLAH seperti dakwaan sesetengah pihak baru-baru ini. “Sebanyak 17 rakaman percakapan dibuat bagi membantu siasatan. Siasatan awal mendapati, Bible itu ditulis dalam Bahasa Inggeris dan tiada kalimah ALLAH,” kata  Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim… Read more

Pukauan Pak Arab

Sekumpulan tiga pelancong Arab didapati bergiat aktif menyamun butik atau kedai di Kuala Lumpur menggunakan kaedah pukau. Mereka terdiri daripada seorang wanita berumur 50 an dan 2 orang lelaki. Taktik mereka untuk melakukan jenayah itu ialah berpura-pura memasuki sesebuah premis terutama menjual cenderamata kepada pelancong sebelum berpura-pura membeli satu daripada… Read more

Bayi Berusia 5 Bulan Didera.

Seorang bayi berusia lima bulan terpaksa menjalani pembedahan di kepala Khamis lalu selepas disyaki didera pengasuh di sebuah rumah di Sungai Nibong.Kejadian itu disedari oleh ibu bayi tersebut pada 22 Oktober lalu ketika membawa anak perempuannya menerima rawatan di Hospital Pulau Pinang(HPP) akibat mengalami demam panas. Sebaik sahaja diperiksa,doktor memaklumkan… Read more

Dipukau Wanita Berjubah Hitam

Dilaporkan Seorang wanita telah dipukau oleh Wanita Berjubah Hitam kemudian barang kemas dan jam tangannya dilarikan. Kejadian ini berlaku di Padang Serai, Kulim pada hari jumaat lepas dan kerugian dikatakan melebihi RM20,000. Mangsa yang juga bekas pekerja Telekom Malaysia, Siti Shamshiah Ahmad, 60 memberitahu dia dihampiri oleh seorang wanita yang… Read more

Suspek Peragut Yang Tetak Tangan Pembantu Klinik Ditangkap

2 suspek peragut yang cuba meragut seorang wanita dan menetak tangan kirinya apabila mangsa enggan melepaskan beg itu 29 Ogos lalu, kini berjaya ditangkap polis . Susulan penangkapan ini, polis yakin dapat menyelesaikan kes ini.Suspek berusia 32 dan 25 tahun itu ditahan di 2 rumah kawasan Pintu Geng dan Bunut… Read more

Polis isytihar perang ke atas peragut

Susulan seorang wanita ditetak bertubi-tubi oleh peragut di Jalan Sultanah Zainab Kota Bharu kelmarin, Polis di Negeri Kelantan mengisytiharkan perang secara besar-besaran ke atas peragut. 100 anggota polis wanita dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kelantan dan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Bharu diarah turun padang bermula hari ini… Read more

Ambulans Zaman Batu

Haa..kengkorang tengok la..nie lah ambulans yang digunakan oleh masyarakat di Afrika. Mereka menggunakan kereta lembu sebagai ambulans dan ia digunakan untuk menghantar pesakit ke hospital. Entah bagaimana agaknya kalau seorang wanita yang nak terberanak dihantar menggunakan kereta lembu ambulans nie yikk..?? Silap-silap, apabila dah sampai hospital, anak nya dah terkeluar… Read more

Suami Kencing Muka Isteri.?

OMG.!! Tak tertahan tika dengar berita-berita zaman sekarang yang semakin hari semakin berkelakuan pelik bahkan menyerupai binatang..yuckkss..!! Baru-baru nie ada keluar kat Harian Metro tentang kes seorang suami yang tergamak kencing isteri sendiri selepas meliwatnya, hal ini berlarutan sehingga 5 tahun. Apabila si isteri dah tak tahan menanggung seksa lagi,… Read more

Memetik Kata-Kata Ahli Motivasi

Seorang Motivator berkata: “Tahun-tahun terbaik dalam hidupku ku habiskan bersama seorang wanita yang bukanlah istri ku.” Hadirin terkejut dan terpaku… Ia kemudian menambah , “Ia adalah ibuku.” Hadirin kemudian bertepuk tangan dengan gemuruh dan tertawa. Mamat yang baru saja mengikuti seminar tersebut, kemudian mencuba hal ini di rumah. Setelah makan… Read more