Kegunaan-Kegunaan Lain Ubat Gigi

-Mengurangkan rasa sakit sekaligus mengubati disengat serangga dan menghindarkan dari terluka. -Mengurangkan rasa sakit sementara apabila terbakar kecil dan melecur terkena api. -Mengecilkan jerawat.Letakkan satu titik kecil ubat gigi ke jerawat pada malam hari sebelum tidur. -Mengilatkan kuku. -Menghilang bau di tangan seperti bau bawang,hanyir ikan dan sebagainya. -Membuang dakwat… Read more

Tatu Unik di Gigi

Pernah tak korang dengar tentang tatu gigi..?? Mesti pertama kali korang dengar kan..?? Untuk pengetahuan korang, tatu gigi ni tengah dok FoFular kat India tau..?? Diorang melukis pelbagai jenis tatu di gigi diorang seperti tengkorak, bunga, haiwan, serangga terbang seperti rama-rama, dan ada yang melukis wajah pemimpin dunia di gigi… Read more

6 Tumbuhan Pelik Pemakan Daging

Daripada semua tanaman aneh di dunia, banyak tanaman yang memerlukan daging, seperti daging serangga, dan mereka adalah tumbuhan karnivor. Semua tanaman karnivor boleh ditemui di daerah dimana tanah memiliki nutrien yang sangat sedikit. Tanaman menarik ini dikategorikan sebagai karnivor karena mereka membuat perangkap serangga dan arthropoda, menghasilkan cairan pencernaan, melarutkan… Read more

Gula-Gula Unik dari Jepun

Amezaiku adalah seni gula-gula unik dari Jepun. Seniman akan mewarna gula-gula mengikut kreativiti masing-masing. Mereka juga menggunakan alat bantuan seperti set pin dan gunting untuk mencipta sebuah patung gula-gula. Seorang seniman amezaiku juga menghasilkan gula-gula yang diwarnakan dengan pewarna makanan agar hasilnya kelihatan unik dan asli selain dapat dinikmati kelazatannya… Read more

Fakta Menarik… Mari Baca..

- Setiap 1 cm persegi kulit manusia, didapati mengandungi 7 meter pembulu darah. – Terdapat banyak spesies labah-labah yang sanggup mengorbankan tangan dan kaki utk dimakan anak-anaknya yang baru menetas. Langkah ini adalah utk mengelakkan anak-anaknya itu daripada memakan sesama sendiri. – Apabila seseorang bercakap, secara purata 300 titisan air… Read more

Fakta Menarik Seluruh Dunia

FAKTA MENARIK alam kehidupan kita di dunia ini banyak perkara-perkara yang menunjukkan tentang kebesaran Allah, berikut ini dipersembahkan sebagai renungan. * Sinaran kosmik daripada bintang-bintang yang berlanggar boleh menghasilkan bahan berbahaya kepada muka bumi. Saintis mendakwa sinaran itu yang juga dikenali sebagai radiasi boleh menyebabkan hidupan pupus dan menghasilkan spesis… Read more