4 Petua Kecantikan Dengan Mayonis

Mayonis kurang baik bagi anda yang sedang berusaha menurunkan berat badan.Tapi tak semestinya harus terus ketepikan mayonis.Anda boleh gunakannya untuk tujuan lain seperti kecantikan diri. 1.Melembapkan kulit Kandungan utama mayonis terdiri daripada cuka,minyak sayuran dan telur.Jadi,ia kaya dengan bahan pelembap.Anda boleh gunakan kelebihan mayonis ni untuk melembapkan kulit.Malah anda boleh… Read more

Gadis Nakal Di Simbah Air Panas, Cucuk Garpu Panas oleh Abang Ipar

Akibat marah dengan karenah adik iparnya yang dikatakan nakal, gemar bersosial, serta sering pulang lewat ke rumah, seorang lelaki berusia 40-an telah ‘mengajar’ gadis itu dengan menyimbah air panas ke paha mangsa di rumah mereka di Pekan Jelai, Jempol, Sabtu lalu. Selain itu gadis berusia 16 tahun itu juga mendakwa dia… Read more

Pelajar USM Cedera Terjatuh Dari Tingkat Tujuh

Seorang pelajar lelaki Universiti Sains Malaysia(USM) dikejarkan ke Hospital Pulau Pinang(HPP) selepas dipercayai terjatuh dari tingkap biliknya di tingkat tujuh sebuah bangunan asrama universiti itu semalam. Pelajar lelaki berusia 21 tahun itu dikatakan ditemui rakan sebiliknya di atas bumbung tempat letak kereta di blok asrama terbabit dalam keadaan terlentang dan… Read more

Kekasih Baru Khairul Fahmi Che Mat.

Gosip terbaru mengenai penjaga gol kebangsaan,Khairul Fahmi Che Mat atau lebih mesra dipanggil apek dikatakan keluar bersama dengan seorang gadis.Gambar mereka keluar bersama menjadi bukti kesahihan khabar angin tersebut ditambah pula dengan kenyataan si pengirim gambar yang mengenali siapakah gerangan gadis tersebut kerana mereka satu universiti. Khairul Fahmi Che Mat… Read more

Gajah liar musnahkan tanaman sawit peneroka Sungai Tekam Utara

Sekumpulan 10 ekor gajah liar yang dikatakan sering menceroboh ladang sawit penduduk di FELDA Sungai Tekam Utara telah menimbulkan kebimbangan Lebih 500 peneroka. Gajah-gajah itu didakwa telah mula menceroboh ladang penduduk sejak Januari lepas.Hingga setakat ini lebih 2,000 pokok sawit matang dan baru ditanam semula, musnah akibat serangan gajah itu… Read more

Meminta Maaf dan Memaafkan..

Meminta maaf dan memaafkan..apa definisi sebenar di sebalik kata-kata MAAF yang 1 ini? Apabila korang dah buat orang lain bengang, korang mestilah meminta maaf kat diorang. Dan kalau orang lain pulak yang membuat salah kepada korang, maafkanlah juga kesalahan diorang. Perkataan ini sering diucapkan ketika kita berada dalam keadaan serba… Read more

Proton Persona Baru – P3-21A?

Tahun ini sebenarnya dikhabarkan proton akan melancar model baru iaitu P3-21A atau ada yang kata juga sebagai proton persona baru. Ada juga yang kata namanya ditukar kepada Proton Tuah. Dan mungkin jugak proton P3-21A ni tak ada kaitan pun dengan model Proton Persona. Tentang model P3-21A ke P23-21A?, tentu ramai… Read more

Tanda Gangguan Jin Pada Manusia

Ciri-ciri gangguan jin ini merupakan salah satu cara untuk mendiagnosis sama ada dalam tubuh kita terdapat gangguan jin atau tidak, dan ini merupakan rujukan semata-mata. 1. FIZIKAL * Kepala terasa pening terasa leher berat atau kaku * Bahu selalu berat / sengal * Rasa nyeri, panas atau terasa berat pada… Read more

JPN Keluarkan MyKad Berteknologi Tinggi

Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) mengeluarkan MyKad baharu yang dilengkapi dengan ciri2 keselamatan yang terkini dan rekabentuk yang terbaru. Ini adalah untuk keperluan masa kini. Ciri-ciri baru adalah seperti diperbuat dari bahan yang lebih tahan lama terutamanya pada cip yang ada pada MyKad tersebut. Terdapat juga ciri-ciri seperti Ghost Image untuk… Read more

6 Permata Hati Penyentuh Naluri

Sekiranya kau bekerja semata-mata kerana wang, maka kau tidak akan mendapat kemewahan daripadanya. Tetapi jika kau menyintai sesuatu pekerjaan yang kau lakukan itu, maka kejayaan itu sememangnya milikmu yang abadi.. ~ Ray Kroc, Pengasas McDonalds. Masa depan yang cerah adalah berdasarkan masa lalu yang telah dilupakan. Kamu tidak akan dapat melangkah… Read more