Cara Memutihkan Gigi Dengan Strawberi

Bagi penggemar kopi atau teh,anda mungkin sedang berdepan dengan masalah gigi kekuningan.Sesetengah dari anda mungkin sudah lama mengalaminya.Ada yang sudah cuba bermacam cara,tapi tiada sebarang perubahan.Di sini terdapat satu lagi cara untuk memutihkan gigi.Harap anda yang bermasalah itu,sudi-sudikanlah mencubanya.Siapa tahu,usaha anda akan membuahkan hasil. Cara memutihkan gigi yang disyorkan adalah… Read more

Pierre Andre Masuk Tabligh

Pelakon dan penerbit,Pierre Andre sekarang sedang dalam penghijrahan untuk lebih mengenal agama Islam.Pierre mengakui bahawa sudah lima bulan dia bergerak aktif dengan dengan mengikuti kumpulan tabligh.Setakat ini,sudah empat kali dia keluar mengikuti aktiviti jemaah tabligh. Ketika ditanya mengenai perkembangan kerjaya seni,Pierre berkata dia masih boleh berdakwah dalam bidang filem tapi… Read more

Harga Nilai Seorang Manusia.

Suatu hari seorang penceramah terkenal membuka seminarnya dengan cara yang unik.Sambil memegang wang RM100,dia bertanya kepada para hadirin, “Siapa yang nak duit ini?” Kelihatan ramai penonton angkat tangan menunjukkan ramai yang minat terhadap wang RM100 itu. “Saya akan berikan ini kepada salah seorang dari anda,tapi sebelum itu perkenankanlah saya buat… Read more

Peluk Saja Dapat Minuman Percuma.

Pelik tapi benar,jika biasanya sebuah vending machine akan mengeluarkan barang yang dijual setelah anda memasukkan wang tetapi yang ini memang sesuatu yang sangat berbeza apabila vending machine yang dikeluarkan oleh syarikat minuman Coca Cola ini hanya perlu dipeluk,dan ia akan mengeluarkan setin minuman.Percuma tanpa memerlukan wang! Kali ini Coca Cola… Read more

Puisi Suami Yg Minta Izin Nak Kahwin Lagi Satu..

***Puisi Sang Suami*** Isteriku yang kucintai., jika kau bumiku., akulah mataharmui.. kan ku sinarimu kerana engkau mengharapkan sinaran dariku.. Ingatlah bahtera yg kita kayuh syg., begitu penuh dgn riak gelombang.. Aku pasti akan tetap menyinari bumimu itu., hingga kadang-kadang bumi terasa akan silauan cahayaku.. Lantas aku ingat satu hal bahawa… Read more

Siapa Orang Pertama Yang Menggunakan Kokain?

Peluang bagi seseorang penagih kokain untuk berhenti daripada tabiat menagih kokain adalah sangat tipis disebabkan oleh kandungan kokain yang kuat yang membuatkan penagihnya menjadi sangat ketagih. Kokain di definisikan sebagai sejenis tepung kristal putih yang diperolehi dari ekstrak dan  isolasi daun coca (erythoroxylon coca) yang dapat menjadi perangsang pada sambungan urat… Read more

Kuntilanak Oh Kuntilanak..

Maka tersebutlah kisah 3 ekor pontianak yang masing-masing nak tunjuk teror satu sama lain. Lalu diorang pun mengadakan sebuah pertandingan nak tunjuk sapa paling power. Pontianak yang paling muda diberi kesempatan untuk memulakan pertandingan. Lalu dia pun terbang secepat kilat, tak sampai 2minit dah balik. Mukanya penuh dengan lumuran darah,sangat gerun dan menyeramkan. Terus dia… Read more

Siapa Layak Masterchef Malaysia Grand Final??

Akhirnya keputusan telah diketahui iaitu dua peserta layak ke peringkat akhir iaitu Ezani dan Wahidan. Untuk Ezani memang tak berapa terkejut dengan layaknya dia ke final. Namun Wahidan mendatangkan upset kerana telah mengecewakan Amita yang dikatakan ada potensi untuk layak ke final. Tapi yelah, itulah pilihan juri berdasarkan masakan mereka… Read more

Tindik Paling Banyak di Dunia

Dortmund, Jerman ~ Siapa sangka seorang pakar komputer yang genius suka bertindik.?? Rolf Bucholz yang merupakan seorang pakar komputer berusia 52 tahun mempunyai rekod tindikan sebanyak 453 di tubuhnya. Dia merupakan pemilik Guinness World of Book Records sebagai lelaki yang mempunyai paling banyak bertindik di dunia. Muka lelaki tersebut mempunyai… Read more

Siapa Layak Ke Final Maharaja Lawak Mega?

Akhirnya keputusan telah diketahui iaitu hanya 4 kumpulan yang layak ke final. Kumpulan2 yang berjaya ke peringkat akhir Maharajalawak Mega adalah kumpulan Boboi, Osbon, Saehu dan Syok. Manakala kumpulan yang terakhir tersingkir adalah kumpulan Pimai. Apapun, usaha yang baik dari kumpulan Pimai namun gagal menandingi aksi komedi kumpulan lain. Kumpulan… Read more