Racun Kala Jengking Bark Scorpion Mampu Mencegah Kegagalan Fungsi Jantung

Kala jengking memang dikenali sebagai haiwan yang sangat berbisa dan mampu membunuh..tapi pernahkah anda mendengar kisah bisa kala jengking yang mampu mengubati penyakit? Hmm..luar biasa atetapi itilah hakikat kemampuan kala jengking jenis Bark Scorpion atau nama Melayu nya adalah Kala Jengking Kulit Kayu ini. Kala jengking jenis ini telah dikaji… Read more

Ebook PERCUMA – 15 Strategi JIMAT

Salam semua, Apa khabar kepada para pengunjung blog esempoi semua, harap sihat selalu. Di kesempatan ini, saya nak bagi review tentang satu produk ebook yang tak dikeluarkan oleh kasimo. siapa kasimo ni? dia adalah seorang IM dan juga blogger. Dan berbalik kepada ebook yang saya cakap tadi, tajuk ebook tersebut… Read more

6 Sukan Paling Aneh di Dunia

1. Buzkashi Sukan ini merupakan sukan olahraga kebangsaan dari Afghanistan. Sukan yang dinamakan Buzkashi ini dimainkan oleh dua pasukan dalam satu permainan. Kedua-dia pasukan yang bertanding akan berusaha untuk merebut anak sapi yang telah mati. Anak sapi ini kemudiannya akan dilemparkan ke dalam gawang gol dan sekiranya ia tidak dapat… Read more

Salam Aidilfitri Buat Pembaca eSempoi

Assalamualaikum kepada semua pembaca eSempoi.com Harap korang sihat-sihat la ye, kat sini shifa nak mintak maaf kat korang kalau ade salah silap sepanjang berblogging. Mintak maaf gak kepada pembaca yang agak kecewa bila blog ni tak update2…hehe, sori sangat-sangat. okeh, maskod blog ni pun dah tukar baju raye…tak sabar nak… Read more