Penganjur Tolak Permintaan Manchester United

Syarikat ProEvent terpaksa menolak permintaan Man U untuk mengadakan perlawanan persahabatan dengan pasukan Malaysia kerana jadual yang agak padat dan agak terlambat untuk membuat perancangan. ProEvent merupakan syarikat pengendali Jelajah Asia kelab-kelab Liga Perdana Inggeris. Sejak kebelakangan ini, Malaysia menjadi destinasi pilihan kelab2 besar EPL seperti Manchester United, Arsenal, Chelsea dan… Read more

Ikan Tuna dilelong RM5.5 juta

Seekor tuna sirip biru gergasi dilelong pada harga AS$1.8 juta (RM5.5 juta) dalam satu majlis lelongan pertama di pasar ikan Tsujiki, di Tokyo semalam. Lelongan itu mencatat sejarah kerana harga tersebut adalah 3 kali ganda berbanding rekod jualan tahun lalu iaitu AS$640,000 (RM1.9 juta). Ikan tuna seberat 222 kilogram itu… Read more

5 Gaya Rambut Yang Membuat Wajah Tampak Kurus

Kepada golongan wanita yang inginkan wajah yang kelihatan kurus dengan gaya potongan rambut moden,di sini terdapat 5 jenis potongan rambut yang tepat.Dengan ini,wajah yang kelihatan tembam juga dapat disembunyikan. 1.Layer Potongan rambut secara layer akan memberi efek tirus pada wajah dan membuatkan rambut kelihatan penuh.Layer juga memiliki potongan-potongan yang mampu… Read more

Amah Diminta Jauhi Malaysia

Pembantu rumah Indonesia perlu mengelak daripada bekerja di Malaysia,kata Kedutaan Indonesia di sini semalam sebagaimana dipetik daripada laporan agensi berita asing AFP.Ia berikutan skandal terbaharu yang menyaksikan 105 wanita asing dikurung dan dipaksa bekerja tanpa dibayar gaji di Klang,Selangor baru-baru ini. Kes terbaharu pada Sabtu lepas itu susulan serbuan oleh… Read more

Cara Memutihkan Gigi Dengan Strawberi

Bagi penggemar kopi atau teh,anda mungkin sedang berdepan dengan masalah gigi kekuningan.Sesetengah dari anda mungkin sudah lama mengalaminya.Ada yang sudah cuba bermacam cara,tapi tiada sebarang perubahan.Di sini terdapat satu lagi cara untuk memutihkan gigi.Harap anda yang bermasalah itu,sudi-sudikanlah mencubanya.Siapa tahu,usaha anda akan membuahkan hasil. Cara memutihkan gigi yang disyorkan adalah… Read more

Sabun Vitamin A, C & E

Salam, Nak Share Sikit Kat Korang Semua.. Ini Ada Satu Produk Sabun Bervitamin A,C & E Yang Sesuai Untuk Cantikkan Kulit Badan Dan Juga Muka. Sabun ni sememangnya terbaik!! Tak payah lagi nak cucuk2 vitamin C atau pun Botox untuk dapatkan kulit yang sekata, halus, mulus, cerah, gebu dan awet… Read more

Model Dikecam Bergambar Di Lokasi Kemusnahan Sandy.

Model terkenal Brazil,Nana Gouvea,30,diselar oleh pengguna internet kerana bergambar di beberapa lokasi yang musnah akibat taufan Sandy.Gouvea yang pernah menghiasi majalah Playboy memuat naik beberapa keping gambar tersebut di laman Facebooknya. Beberapa gambar itu menunjukkan dia bersandar pada sebatang pokok tumbang dan berdiri di atas kereta-kereta yang musnah di sini.Gambar-gambarnya… Read more

Tangkap ular sawa 3 meter bawah kontena

Dilaporkan seekor ular sawa sepanjang 3 meter yang dijumpai dibawah kontena telah ditangkap di Jalan Khatib Koyan, Kampung Baru, Kuala Lumpur. Kejadian itu berlaku pada Isnin lalu. Kejadian seumpama ini dikatakan berlaku sejak beberapa projek pembangunan dijalankan di kawasan itu. “Anak saya pernah tangkap tiga ular sawa dan digigit ketika… Read more

Curi Di Kajang,Tangkap Di Melaka.

Sepandai-pandai tupai melompat,akhirnya jatuh ke tanah juga,begitulah yang berlaku kepada lima penjenayah yang telah berjaya melarikan lima buah kereta jenis Honda daripada bilik pameran kenderaan itu di Bandar Sungai Long,Kajang Selangor 25 September tidak ke mana apabila kesemuanya diberkas selepas pulang dari Pulau Besar di sini kelmarin. Kesemua suspek berusia… Read more

9 Mouse Termahal Di Dunia.

Tetikus adalah salah satu gajet wajib dimiliki oleh setiap pemilik komputer.Tetikus atau lebih dikenali dengan panggilan mouse ini berfungsi memberi arahan dalam sistem seperti membuka fail,menyimpan fail dan sebagainya. Di sini,terdapat beberapa syarikat yang mencipta mouse secara kreatif dan kesemua mouse ini dinilai paling termahal di dunia kerana diperbuat daripada… Read more