Dipukau Wanita Berjubah Hitam

Dilaporkan Seorang wanita telah dipukau oleh Wanita Berjubah Hitam kemudian barang kemas dan jam tangannya dilarikan. Kejadian ini berlaku di Padang Serai, Kulim pada hari jumaat lepas dan kerugian dikatakan melebihi RM20,000. Mangsa yang juga bekas pekerja Telekom Malaysia, Siti Shamshiah Ahmad, 60 memberitahu dia dihampiri oleh seorang wanita yang… Read more

Anggota FRU dituduh rompak barang kemas RM40,000

Seorang anggota FRU dituduh melakukan rompakan berkumpulan melibatkan barang kemas bernilai RM40,000. Pertuduhan ini dibacakan  di Mahkamah Sesyen 4 Sungai Petani  Kedah hari ini. Dia dituduh  melakukan rompakan berkumpulan bersama tiga yang lain yang masih bebas ke atas Siti Asa Ab Azizi pada 9 Mei lalu di Kampung Banggol Lahar,… Read more

Cita-Cita Seorang Budak Kecik..

Seorang guru tadika sedang memupuk rasa percaya diri kepada pelajarnya-pelajarnya. Guru tersebut meminta mereka untuk memperkenalkan diri sekaligus memberitahu tentang cita-cita mereka.. Abu berdiri dan berkata, “Nama saya Mat Angan bin Jenin. Bila besar nanti saya ingin jadi juruterbang, jadi bolehlah saya pergi ke Australia, Eropah, Iraq, Itali, Paris dan… Read more

Universiti Khas untuk Ladyboy

Universiti Ladyboy ini mungkin antara yang pertama diperkenalkan dunia. Ianya merupakan sebuah universiti yang terletak di Bangkok, Thailand yang menempatkan semua golongan “mak nyah” untuk mendapatkan pendidikan tanpa sebarang prejudis atau diskriminasi.  Di universiti ini mereka bebas menjadi wanita dan menjalankan kehidupan sebagai pelajar seperti golongan yang lain. Tapi nyah… Read more

10 Aksesori Tandas yang Cool

Berikut antara beberapa aksesori tandas yang agak cool dan boleh dibeli secara online di www.amazon.com. 1) Gel Dispenser Berbentuk Hidung

Gelagat Siti Nurhaliza

Gambar-gambar ni dah lame da. Cume baru tengingat nak post kat sini bila Muhammad Afiq Abd Rashid cakap kat fanpage facebook yang dia nak citer pasal siti nurhaliza…hehe.

Nike jual makanan – Just Do Eat

Nampaknya trade mark NIKE ditiru oleh kedai pembuat roti di Taiwan. Daripada trademark asal NIKE “Just Do It” kepada “Just do eat” … hurm..ceh, publisiti murahan…hehe

Update sempoi-sempoi

okeh, kat sini aku nak umumkan juara komen mengomen kat blog ni untuk bulan January 2009 ialah Ross, seperti yang dijanjikan pemenang akan dapat hadiah kaspersky 2010 ataupun hadiah wang tunai..hoho.. Ross nanti tunggu email dariku ye =) Akhirnya aku dapat online secara aman kat laptop aku sendiri hoho..terima kasih… Read more

Sad Love Quotes

“As soon as forever is through, I’ll be over you” “The best way to mend a broken heart is time and girlfriends” “Cry as I may these tears won’t wash you away” “Listen to your heart before you tell him goodbye” “We always ignore the ones who adore us, and… Read more

Beijing Olympics versi Lego

Koleksi rekaan lego versi olimpik di Beijing. Walaupun dah lame tapi jom tengok rekaan dier lagi detail. Source: HKLUG Update: Aku sudah pun menyediakan update esempoi untuk sebulan, pastu aku buat autopost. Malangnya tak jadi automatik pulak..hu Blog esempoi.com telah pun menerima iklan dari innity !! Yay ( best ke… Read more