Rita & Zaquan Nak Bercerai? Ye ker..?

Kalau kita perhatikan kegembiraan mereka sekeluarga dalam gambar nie, sudah tentu kita tak kan menjangka bahawa ada ‘retak yang menanti belah’ di sebalik ‘kegembiraan’ mereka kan.? Begitulah nasib Rita Rudaini apabila suami yang tercinta telah memutuskan untuk menceraikan Rita dengan hanya melalui sms sahaja. Selepas bertahun-tahun berperang dingin, berperang mulut… Read more

Saksi Pembunuhan

Seorang suami telah dihadapkan ke mahkamah atas kesalahan membunuh isterinya dgn kejam di depan jiran sebelah rumah nya.. Jirannya adalah saksi kejadian itu dan telah dipanggil ke mahkamah…sesampai saja di mahkamah, saksi tersebut kelihatan tegang dan nampak marah dengan si suami pembunuh tue… Hakim: Encik *tut*(suami), boleh awak ceritakan macam… Read more

Tabiat Bertatu Selebriti Dunia

Hmm..nama selebriti-selebriti di dunia nie dah gah sangat dengan tatu dah..tatu~selebriti, selebriti~tatu..nang sinonim sangatlah kan..? Diorang nie sebenarnya nak buat untuk suka-suka aje, contohnya diorang nak pahat nama bini @ laki diorang kat badan diorang yang tegap dan montok tu..tapi bila dah bercerai, boleh pulak padam balik tatu tu dan… Read more

Pengantin Baru Dikelar dan Ditikam

Kejam sungguh dunia hari ini yek..saban hari semakin banyak kes wanita dan budak-budak yang tak berdosa dijadikan mangsa pembunuhan atau penderaan. Hmm..nak jadi ape agaknya dunia sekarang nie..takyah tengok jauh ar, macam kes yang berlaku 2 hari yang lepas, seorang pengantin yang baru 6 bulan mendirikan mahligai bahagia telah dikelar… Read more

Mengapa Berjanji Guna Jari Kelingking?~sebuah cerita cinta..

Pada zaman dahulu, ada seorang puteri yang sangat cantik dan ayu. Kulitnya gebu putih berseri,tubuhnya montok bak biola, bibirnya semekar bunga delima, rambutnya hitam berkilat bak sutera, senyumnya indah menawan sukma..cheewaahhhh..  Banyak putera raja yang terpikat dan ingin melamarnya namun dia tidak serta merta menerima mereka. Puteri itu membuat pelbagai… Read more

6 Doa Mengelak Kena Sihir

Dibawah ini dinyatakan cara-cara atau amalan yang boleh dilakukan untuk memagar diri anda dari perbuatan jahat tukang sihir atau pengamal ilmu hitam. Sihir mungkin tidak mengenal siapa anda. Ia boleh menyerang anda.. ketahuilah cara memagari diri anda dari sihir dan gangguan syaitan. 1. Makan Tamar ‘Ajwah dan Tamar Madinah Amalkan… Read more

Kantoi: Suaminya Seorang Wanita.,

Minati Khatua, 26 tahun, berasal dari Orissa, India terkejut beruk apabila mendapat tahu bahawa suami yang dikahwini nya merupakan seorang wanita..!! Ketika dipinang setahun yang lalu, suaminya, Sitakant Routray telah menghantar dowri ataupun wang hantaran yang banyak bagi membolehkan pinangannya diterima oleh keluarga pengantin perempuan. Syak wasangka terhadap suaminya bermula… Read more

Apabila Suami Merajuk..

Ada orang kata, buruk sangat rupanya kalau lelaki merajuk. Tetapi pernahkah anda melihat lelaki merajuk? Pernahkah anda lihat lelaki tarik muka? Sebenarnya semua manusia, tak kira lelaki atau perempuan memang ada perasaan merajuk. Merajuk biasanya terjadi apabila seseorang memendamkan rasa tidak puas hati atau marah terhadap orang yang rapat atau… Read more

10 Wanita Terkejam Didunia

Kat sni ade bebebrapa list pembunuh wanita paling kejam yang pernah tercatat dalam sejarah. Muka je nampak baik tapi hati kejam, tade perasaaan perikemanusiaan langsung.hu

Pengarah Filem Yasmin Ahmad meninggal Dunia

Al-fatihah kepada Yasmin Ahmad yang meninggal dunia tengah malam tadi setelah koma selama beberapa hari lalu. Beliau dikatakan Yasmin Ahmad telah mengalami serangan strok ketika berada di Sri Pentas TV3 untuk berjumpa dengan Datuk Siti Nurhaliza Taruddin dan suaminya Datuk Khalid Jiwa. Semoga roh beliau dicucuri rahmat….. bernama> Beliau dilahirkan… Read more