Arja Lee mahu jadi penyanyi

Pelakon filem …. Dalam Botol, Arja Lee atau nama sebenarnya Azharudin Ramli bakal muncul dengan sebuah single tidak lama lagi. Lagu itu diberi judul Cerita Pada Mereka, lagu ciptaan komposer Keroz Nazri. “Single itu bukan kerana syok sendiri tetapi dilakukan atas keyakinan sendiri apatah lagi bermulanya saya dalam dunia hiburan… Read more

Cari kelapa jumpa tengkorak

Seorang pengutip kelapa,Wan Hussain Wan Hamat, 51 terkejut apabila dia menjumpai rangka tulang manusia dengan pakaian yang terkoyak di dalamnya di di Kampung Atas Pinggir, jam 9.30 pagi, semalam.. Menurut Pak Hussain, rangka itu dipercayai adalah seoarang warga tua yang dikenali Pok Loh lawyer atau Abdullah Salleh, 75. Sebelum ini,… Read more

Tabiat Tidur Pelik

Hmmm..dunia zaman sekarang..nak tidur pun macam-macam tabiat pelik yang ada..ada yang menonggeng, ada yang melintang, ada yang suka tidur berdiri, ada pulak yang kencing sambil tidur, dan ada jugak yang suka tidur dalam keranda..hmmm..korang tengok ler sendiri….                      Hohoho…bagi aku lah kan..selesa lagi tidur berbaring macam biasa, guna selimut..hmmm..boleh berdengkur… Read more

Sapa Cakap Jackie Chan Mati?

Baru-baru nie ada jugak terdengar isu hangat yang sedang hangat dibincangkan di Twitter dan Facebook dimana banyak yang mendakwa bahawa bintang kung fu terkenal, Jackie Chan telah meninggal dunia akibat serangan sakit jantung. Berita kematiannya itu juga sempat ditulis di dalam biografinya di wikipedia. Namun, beberapa jam selepas itu ianya… Read more

Steven Tyler Suka Memakai Baju Perempuan

MELIHAT cara vokalis rock Aerosmith iaitu Steven Tyler, pasti ramai yang kagum dengan gaya uniknya. Bagaimanapun, anak perempuan Steve, Liv Tyler membocor rahsia bahawa bapanya itu suka memakai bajunya. “Ia kedengaran agak lucu tetapi memang ayah selalu ‘mencuri’ baju-baju daripada almari saya. “Ayah memang suka memakai baju perempuan. Kadang-kala saya… Read more

Blog Cikgu Shida Miming Art

Cikgu Shida yang popular kat youtube, dan makin popular seantero Malaysia, kini juga telah mempunyai blognya sendiri. Dalam blog tersebut ada banyak koleksi video2 popularnya. Jika anda peminat cikgu shida atau juga nak tahu lanjut tentangnya, bolehlah ke laman web berikut: http://cikshidadariparitmimingartvideos.blogspot.com/ Menurut cikgu shida, dia menamakan blog tersebut Cikgu Shida Miming Art…. Read more

Keuntungan Simpanan Tetap Bank

Tak ramai rakyat Malaysia yang tahu tentang simpanan tetap di bank sebenarnya. Simpanan tetap merupakan satu jenis akaun simpanan yang lebih kepada pelaburan. Keuntungan akan dibahagikan antara bank dan penyimpan. Saya lebih suka sistem islam yang mana ianya berkonsepkan perkongsian keuntungan dengan nisbah tertentu. Tetapi yang pentingnya, akaun simpanan tetap… Read more

Kerana Kahak

Ada tiga orang lelaki suka betul berkahak..kejap kejap harghhh  ptuihhhh.!! Kejap lagi harghhhh pttuuuiihhhhh..!!!!!!!!! Sudahla berlendir, hijau..banyak pulak tu..Suatu hari, tiga lelaki nie terfikir 1 rancangan yang tak pernah dibuat dek orang..diorang nie nak berlawan berkahak. Hmmm…apa lagi ketiga-tiga mereka bersetuju dengan idea tersebut.. “Okey, aku mula dulu. Confirm korang… Read more