Kelantan Menang Piala Malaysia 2012

Perlawanan akhir Piala Malaysia malam ini akhirnya berakhir dengan kemenangan berpihak kepada pasukan Kelantan dengan keputusan 3 – 2. Pasukan yang kalah iaitu ATM telah memberi tentangan yang sangat sengit hingga ke minit akhir masa tambahan. Perlawanan yang sungguh mendebarkan, namun Kelantan berjaya juga mendapat kejuaraan Treble bagi musim ini…. Read more

Tikus Dalam Sandwich Tesco.

Katie Crabtree terkejut apabila mendapati seekor tikus di dalam sandwich yang dibelinya dari pasaraya Tesco.Wanita yang berusia 31 tahun itu akui hanya ternampak objek bebulu itu selepas memakan separuh daripadanya kerana menyangka ia bakon slai yang hangus. “Saya menggigitnya dan melihat benda hitam di dalamnya.Saya menyangka ia bakon salai dan… Read more

Rahsia Rambut Cantik Kate Middleton

Wow..korang nampak tak apa yang aku nampak..? Kate Middleton dengan stail rambutnya yang sangat menarik.!! Camne dia buat rambutnya nampak macam original ek.? Tak macam hasil ‘goresan’ dan ‘contengan’ salun murahan..!! Of course la beb..dia nie kan ratu England beb..tak mainlah salun-salun ciput..!! Ye tak..?? Hmmm..korang nak tahu tak hasil… Read more

Sentuhan M Nasir Masih Berbisa – Awan Nano Hafiz Menang AJL26

Seperti yang ramai dah ketahui, juara AJL26 adalah lagu Awan Nano nyanyian Hafiz. Lagu ini digubah oleh M Nasir dan lirik oleh Budi Hekayat. Betul ke nama Budi ni?hehe. Tak kisahlah, lagu tu memang best. Tambahan pula dengan nyanyian Hafiz yang sangat sedap dan memukau. Dah macam lagu asal nyanyian… Read more

Alamak..! Comelnya Diorang..

~ comey kan..sorang sheriff..sorang lagi red indians..hahahaaa… :teruja: ~ ooittt makcik..dah tua tue jangan ar nak merokok dan minum arak lagi..tak sayang nyawa ker..?? :waa: ~ dalam kesibukan bekerja, aktiviti sukan jangan di lupa.. :bye: ~ yeahhh..!! super lembu berskating atas air..di belakangnya seekor dolphin sedang mengejar..kita lihat siapakah yg… Read more

Pengantin Baru Dikelar dan Ditikam

Kejam sungguh dunia hari ini yek..saban hari semakin banyak kes wanita dan budak-budak yang tak berdosa dijadikan mangsa pembunuhan atau penderaan. Hmm..nak jadi ape agaknya dunia sekarang nie..takyah tengok jauh ar, macam kes yang berlaku 2 hari yang lepas, seorang pengantin yang baru 6 bulan mendirikan mahligai bahagia telah dikelar… Read more

6 Permata Hati Penyentuh Naluri

Sekiranya kau bekerja semata-mata kerana wang, maka kau tidak akan mendapat kemewahan daripadanya. Tetapi jika kau menyintai sesuatu pekerjaan yang kau lakukan itu, maka kejayaan itu sememangnya milikmu yang abadi.. ~ Ray Kroc, Pengasas McDonalds. Masa depan yang cerah adalah berdasarkan masa lalu yang telah dilupakan. Kamu tidak akan dapat melangkah… Read more

Teka Teki : Sila Jawab Ye

Teka teki special ini diolah berdasarkan kejadian benar yang berlaku di Perancis. Begini, suatu hari seorang tauke kedai bunga yang berasal dari Jerman pergi ke 1 kedai gunting rambut. Selepas gunting, lelaki Jerman itu pun hulurkan duit, tapi si tukang gunting rambut berkata, “tak apa cik, sekarang saya tengah buat… Read more

Ebook PERCUMA – 15 Strategi JIMAT

Salam semua, Apa khabar kepada para pengunjung blog esempoi semua, harap sihat selalu. Di kesempatan ini, saya nak bagi review tentang satu produk ebook yang tak dikeluarkan oleh kasimo. siapa kasimo ni? dia adalah seorang IM dan juga blogger. Dan berbalik kepada ebook yang saya cakap tadi, tajuk ebook tersebut… Read more