Suami Isteri Saman Polis Atas Kecuaian Tembak Mati Anak Mereka

Bila baca kisah makcik dan pakcik ni kesian pula dekat diorang. Anak mereka telah di tembak oleh polis yang berpakaian preman dan lebih memilukan telah menyebabkan kematian kepada mangsa yang tidak bersalah itu. Mengikut laporan Bernama, mangsa, Mohd Afham telah ditembat oleh polis berpakaian preman. Kejadian berlaku ketika pelajar Kolej… Read more

Mengenali Mana Kawan dan Mana Lawan

Anda ramai musuh? tapi tak tau mane kawan mane musuh? berikut adalah petua dari saya, :ketawa: , amalkan untuk kebahagiaan bersama. 1.) Renungan mata yang tajam, penuh hasad dengki, dendam, marah dan benci ketika melihat anda.. :jahat: 2.) Gigi bergetap, lidah terjelir-jelir, suka meludah dan menjuih bibir ketika makan chewing… Read more

Resipi Berbini 4..

Di bawah ini adalah antara cara yang boleh digunakan untuk hidup berpoligami atau bagi anda yang berniat hendak curang dengan pasangan. Bila anda balik lambat, jangan kata ada meeting, katakan padanya bahawa anda ada affair, mesti dia ingat anda bergurau dan tak akan tanya lagi.. Sila gunakan panggilan ‘sayang’, ‘honey’,… Read more

Lawak Polis dan Pemandu Antarabangsa

Kisah ini terjadi pada tahun 1990 semasa aku dan seorang rakan hendak mencari kedai spare-part motor. Aku yang pada masa itu memiliki lesen ‘L’ dengan penuh bangga lagi confident membawa motor kapcai ayahku untuk mencari kedai spare-part motor tanpa perancangan ke arah mana kami harus cari kedai tersebut . Di… Read more

Penyamun Guna Pistol Palsu Kena Balun

Macam-macam berita la sekarang nie,,ada yang kena rompak, kena bunuh, rogol, tikam lagi..memeningkan kepala..tapi apa yang bakal kitorang sampaikan hari ni pasti mengorangkan beban di kepala kita yang tengah kusut sekarang nie. Penyamun kena balun oleh si mangsa..haaa..menarikkan..?? kita ikuti petikan daripada berita Harian Metro nie.. KAJANG: Tindakan nekad dua… Read more

Kena Penjara Sebulan Curi Seluar Dalam

Hanya kerana dua kotak seluar dalam, seorang pemandu lori dihukum penjara selama sebulan oleh mahkamah. Dia mengaku bersalah mencuri seluar dalam tersebut disebuah pusat membeli belah. Dia juga dihukum bermula dari tarikh dia ditangkap pada ahad lepas. Dia dikatakan mencuri dua kotak seluar dalam berjenama Alain Delon yang bernilai RM30…. Read more

Aman jumpa hantu..

Boss: dey,thambi saya mahu itu kamu ha cat office saya ye.. Aman: hmmmm.. Aman: warna boss.. Boss: Dey tambhi cat warna putih l..a Aman: tak boleh boss nanti kita bankrupt.. Boss: itu cat warna putih kasi malangka?? hish merapu saja kamu ini.. Aman: bukan camtu tapi nanti pekerja yang nak… Read more

Lawak Bodoh: Ayam Lari

Pada suatu hari ada seorang lelaki kaya ingin mengadakan kenduri untuk anaknya. Untuk itu dia ke bandar untuk membeli ayam di kedai Pak Kepek. Lelaki kaya : Saya ingin memesan 100 ekor ayam untuk esok, ini alamat saya (seraya memberikan kadnya). Pak Kepek: Baik tuan,saya akan suruh anak buah saya… Read more