Simptom-simptom Stres.

Dengan gaya hidup zaman ini,masyarakat kita terdedah dengan pelbagai masalah termasuklah masalah kerja,kalau bagi yang masih belajar,terbeban dengan assigment dan masalah-masalah yang lain.Kita akan berada dalam keadaan stres dimana stress dapat dikenal pasti dengan beberapa simptom ini. Dengan mengenali simptom-simptom tekanan atau stres ini,kita mungkin dapat mengubati atau mengatasi masalah… Read more

5 Bintang Hollywood Yang Cakap Diorang Taknak Bercerai Tapi Akhirnya Bercerai Jugak..

Masa depan sememangnya susah untuk diramalkan, terutamanya apabila berkaitan soal jodoh dan ajal. Begitu juga dengan 5 pasangan selebriti terkenal Hollywood yang bersumpah untuk sehidup semati dan berkongsi susah dan senang ini. Ketika di puncak kebahagiaan, diorang cakap tak mungkin akan bercerai atau bercerai bukannya satu pilihan dalam satu perkongsian… Read more

Trofi Yuna Untuk Anugerah AIM Ditarik Balik

Menurut berita terbaru, trofi yang dimenangi oleh penyanyi Yuna untuk kategori lagu terbaik telah ditarik balik oleh pihak AIM. Kategori itu sebelum ini dimenangi oleh Yuna dengan lagu Penakut. Namun kontreversi berlaku apabila lagu tersebut tidak menang kategori lagu terbaik dalam kategori Lagu Pop terbaik. Sebaliknya, Lagu Pop Terbaik yang… Read more

Tips Menjalinkan Hubungan Akrab

Best friends !! kawan baik,,seseorang yang sangat korang perlukan dalam kehidupan seharian korang. Best friend korang nie lah yang bersama kita tatkala susah dan senang, tapi kadang-kadang korang pon tak tau macamane utk menjaga hati diorang kan.?? Kat sini ada bagi tips macam mane utk menjalinkan hubungan yang akrab dan… Read more

Ada Apa Pada Nama

Kadangkala, nama boleh mempengaruhi peribadi dan cita-cita seseorang. Ada yang elok dan ada  juga yang sebaliknya. Oleh itu, aku nasihatkan korang supaya berhati-hatilah dalam memilih nama untuk bayi korang. Berikut aku sertakan panduan nama dan maksudnya yang korang boleh pilih sendiri..hakhak..!! Rosman – pandai tanam bunga. Karman – pandai baiki… Read more

Selamat Menyambut Ramadhan

Salam semua, Kepada pembaca esempoi sekalian, saya ingin mengucapkan selamat berpuasa di bulan ramadhan serta menjalankan ibadah2 lain di bulan yang mulia ini. Sama2lah kita perbanyakan amal dan berdoa semoga segala amalan kita diterima oleh Allah Taala. Di bulan Ramadhan juga banyakkanlah bersedekah, menderma dan sebagainya. Bantulah mereka yang memerlukan… Read more

Penulis Sambilan Di Blog Esempoi

Di sini saya nak tanya sikit kepada pembaca2 sekalian, anda berminat ke nak menjadi penulis sambilan di blog esempoi? Sebenarnya penulisnya dah ada iaitu Kristinna. Cuma dia dah lama tak buat post. Busy kot dia agaknya. Tapi saya just nak survey dan tanya je ni. Saya belum buka lagi iklan… Read more

Nikmati MySpace Melalui Akaun Facebook Anda

Berita ini pasti menarik untuk diketahui. MySpace kini dapat dinikmati melalui akaun Facebook anda. Kini anda tidak perlu susah susah lagi untuk melawati laman web MySpace anda hanya untuk menyemak akaun anda kerana kini anda boleh berbuat demikian melalui Facebook juga. Pada 2010 yang lepas, MySpace telah mengumumkan kerjasama baru… Read more

Memasak Telur Menggunakan Telefon Bimbit

Pernahkah Anda mengalami masalah ketika hendak membuat telur rebus, air susah dicari dan periuk pun tiada ? Ada cara baru yang lebih efisien dengan memaksimumkan manfaat HandPhone Anda. Tahu caranya ? Berikut tipsnya : Anda memerlukan : * 1 butir telur dan 2 telefon bimbit * 65 minit percakapan dari… Read more

Bahasa LRT – Lawak Kelakar

Seorang gadis cantik menaiki LRT yang sangat penuh sesak. Gadis itu berdiri betul betul didepan seorang pemuda. Seketika kemudian pemuda itu bangun, namun belum sempat pemuda itu berkata apa apa, gadis cantik itu menolak pemuda itu dengan lembut ke tempat duduknya sambil berkata, “Terima kasih, saya lebih suka berdiri”. Pemuda… Read more