Susu Pelihara Kesihatan Otak.

Susu terkenal sebagai minuman yang menyihatkan serta baik untuk pertumbuhan tulang dan badan.Satu penyelidikan yang dilakukan di Universiti Maine,Amerika Syarikat,mendapati bahawa orang dewasa yang minum susu setiap hari dapat memelihara kesihatan otak. Penyelidikan ini dilakukan melalui ujian terhadap 900 responden yang berumur di antara 28 hingga 98 tahun.Antara uji kaji… Read more

8 Tip Diet Mudah.

Sejauh manakah pengetahuan anda tentang diet yang sedang anda lakukan sekarang?Perlu anda ketahui bahawa perkara asas yang perlu anda lakukan ialah memberi fokus kepada makanan yang anda ambil setiap hari di dalam plan pemakanan atau diet anda. Tip-tip yang disenaraikan dibawah akan membantu anda untuk melihat perubahan yang lebih cepat… Read more

Awal dan Akhir Perkahwinan

Awal Perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “Jom..dari duduk rumah, bosan plak..” Pertengahan Perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “Abang penat laaa..Ayang pergi sendiri laaa..naik lrt ke..drive ke..teksi ke..” Penghujung perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “apa shopping moping..?..aku kompang kang….” *** Awal Perkahwinan Isteri : “Hari ini… Read more

Fakta Pelik..

Fakta-fakta pelik yang kita tak tau : Duit kertas sebenarnya bukan di perbuat daripada kertas sebaliknya daripada kapas. Perut bayi hanya boleh memuatkan susu sebanyak 60ml pada satu masa. Manakala perut orang dewasa mempunyai kapasiti paling maksimum ialah 1.5 liter. Namun lembu boleh memuatkan makanan sebanyak 300 liter dalam perutnya…. Read more

Alatan Dapur Yang Kool Tapi Kreatif

Sekarang ni, alatan kat dapur pun menarik dan kreatif. Nak tengok contohnya? Meh tengok penuang susu yang kreatif ni: Yang ni plak pemerah buah, agaknya yang ni lagi senang nak perah kot.. hehe: Pemotong bawang yang kreatif macam ni memang mudah, sekali potong je: Yang ni pemotong buah tembikai, sama… Read more