Siapa Layak Ke Final Maharaja Lawak Mega?

Akhirnya keputusan telah diketahui iaitu hanya 4 kumpulan yang layak ke final. Kumpulan2 yang berjaya ke peringkat akhir Maharajalawak Mega adalah kumpulan Boboi, Osbon, Saehu dan Syok. Manakala kumpulan yang terakhir tersingkir adalah kumpulan Pimai. Apapun, usaha yang baik dari kumpulan Pimai namun gagal menandingi aksi komedi kumpulan lain. Kumpulan… Read more

Siapa Akan Tersingkir Maharajalawak Mega Pada Minggu Ke 8

Minggu ini akan diadakan Maharajalawak Mega Minggu Ke 8. Setelah 7 minggu berlalu, tinggal hanya 7 peserta. Peserta-peserta tersebut adalah kumpulan Boboi, Osbon, Pimai, BP, Saehu, Syok dan Adlin. Minggu ke 7 tiada penyingkiran, jadi minggu ke 8 mesti ada penyingkirannya la. Setakat ini,Osbon dan Boboi masih mendahului carta pengundian…. Read more

Rekabentuk Apartment Dengan Dinding Bilik Boleh Gerak

Pernah tak jumpa bilik dalam apartment yang boleh berubah saiz atau luas? Ini saya nak tunjuk kat bawah, apartment yang mempunyai dinding boleh gerak atau alih supaya kita boleh modify luas dan saiz bilik. Sila tengok contoh, kreatif tak?: Cuba tengok dinding yang kat tengah tu, boleh digerak bila2 masa… Read more

Pantang Wanita Kalau Lelaki..

Lelaki memang berbeza dari wanita. Setiap ciri adalah berbeza samada dari segi percakapan, gaya, gerak geri, penulisan dan sebagainya. Dan sebab itulah terdapatnya beberapa sikap yang pantang bagi wanita sekiranya lelaki berbuat begini kepada dirinya. :korek2: Suka menyampuk Apabila mendengar sesuatu cerita, menjadi cepat bosan, hilang sabar dan suka menyampuk…. Read more

Robot Gundam yang Sebenar

Sape penah tengok siri Gundam mesti teruja dengan robot ni. Diorang dah tak main yang kecik-kecik, buat yang besar terus. Paling cool sekali bila robot ni boleh gerak-gerak kepala. Hurm, mungkin diorang nak bina teknologi gundam lepas ni. syok kan? P/s: model ni setinggi 60 kaki dan mengikut saiz sebenar… Read more