Alasan Askar Israel Kerana Membunuh Kanak-Kanak Palestin.

Pasti ramai dari kita mempersoalkan kenapa Israel sering menjadikan kanak-kanak Palestin sebagai sasaran mereka?Ada setengah pihak yang menyatakan itu memang tabiat puak Yahudi Israel yang kejam dan biadab sejak azali dan ada juga yang mengatakan mereka takut akan perkembangan kanak-kanak Palestin.Jika dikaji semula,mungkin pendapat yang kedua ada benarnya. Mengikut pandangan… Read more

Pemain Golf Profesional Meludah Merata-Rata?

Semua orang mempunyai tabiat tersendiri apabila berada dalam keadaan tertekan dan stress. Bagi Keegan Bradley, seorang pemain golf profesional yang menjuarai kejohanan PGA yang lepas, dia mempunyai tabiat meludah apabila fikirannya berada dalam keadaan tegang. Dan inilah yang berlaku ketika pusingan terakhir kejohanan Northen Thrust Open yang sedang berlangsung. Walaupun… Read more

Siapa Orang Pertama Yang Menggunakan Kokain?

Peluang bagi seseorang penagih kokain untuk berhenti daripada tabiat menagih kokain adalah sangat tipis disebabkan oleh kandungan kokain yang kuat yang membuatkan penagihnya menjadi sangat ketagih. Kokain di definisikan sebagai sejenis tepung kristal putih yang diperolehi dari ekstrak dan  isolasi daun coca (erythoroxylon coca) yang dapat menjadi perangsang pada sambungan urat… Read more

2 Sebab Utama Untuk Berhenti Minum Air Soda.!

Air soda atau senang cerota air yang bergas macam coca cola, f&N,dan mirinda  sememangnya digemari ramai kerana rasanya yang manis dan bergas. Mengikut 1 fakta yang kitorang dapat dari 1 website, di Amerika, purata air soda yang diminum oleh warga Amerika adalah 44.7 gelen setiap tahun. Nak tau banyak mana… Read more

Tabiat Bertatu Selebriti Dunia

Hmm..nama selebriti-selebriti di dunia nie dah gah sangat dengan tatu dah..tatu~selebriti, selebriti~tatu..nang sinonim sangatlah kan..? Diorang nie sebenarnya nak buat untuk suka-suka aje, contohnya diorang nak pahat nama bini @ laki diorang kat badan diorang yang tegap dan montok tu..tapi bila dah bercerai, boleh pulak padam balik tatu tu dan… Read more

Gosok Gigi, Abah..!!

Pagi itu, Jamal mengejutkan anak lelakinya, Ben untuk bangun dan bersiap-siap untuk pergi ke sekolah. Anak lelakinya yang berusia 8 tahun itu sangat liat untuk bangun pagi. Satu lagi tabiat buruk Ben adalah, dia tidak suka menggosok gigi. Untuk memastikan Ben menggosok giginya pada pagi itu, maka Jamal pun mengingatkan… Read more