Kanak-kanak ditemui di bawah mayat

Seorang kanak-kanak perempuan berumur 4 tahun warga negara Britain telah bersembunyi selama lapan jam di bawah 2 mayat ahli keluarganya yang mati ditembak di tempat duduk belakang dalam sebuah kereta BMW di kawasan pergunungan Alps di Perancis kelmarin. Turut ditemui berdekatan tempat kejadian adalah kakak kepada kanak-kanak tadi yang berusia… Read more

Peragut cedera kena belasah masuk wad

Hajat 3 orang peragut untuk meragut seorang wanita yang berhenti di lampu isyarat tidak kesampaian malah salah seorang daripada mereka yang ditangkap cedera parah dibelasah orang ramai. Dalam kejadian pada pukul 11.30 pagi di Seksyen 5, Wangsa Maju itu, tiga suspek tersebut dilaporkan menunggang dua buah motosikal Yamaha 125Z manakala… Read more

Dua pelajar Malaysia Maut dalam kemalangan di Russia

Dua pelajar Malaysia maut dan lima yang lain cedera dalam kemalangan jalan raya di Russia lewat malam tadi, demikian menurut duta besar Malaysia ke Russia, Datuk Zainol Abidin Omar, hari ini. Pelajar Malaysia yang meninggal dunia itu ialah Adzreen Binyati,22, pelajar tajaan Jabatan Perkhidmatan Awam dari Putrajaya dan Hanisah Muhd…. Read more

Naib Ketua Pemuda Umno Ketereh ditemui mati dalam kereta

Naib Ketua Pemuda Umno Ketereh, Rosyuri Mat Riffin, ditemui mati dalam kereta dipercayai kena serangan jantung ketika memandu pulang dari menonton perlawanan bola sepak diantara Kelantan dan ATM di Stadium Sultan Muhammad IV malam tadi. Mayat Rosyuri ditemui orang ramai di dalam keretanya yang diletakkan di tepi jalan di simpang… Read more

Apa Yang Berlaku di Internet dalam 60saat??

Andai kata lah korang tidak online dalam masa 60 saat sahaja, adakah korang rasakan bahawa korang lah orang yang paling rugi di dunia? Sekiranya korang jawab tidak, maka baca dulu fakta di bawah. Lepad tu korang decide lagi keputusan korang yang tadi. 1500+ postingan di blog 98,000 twit terbaru 12,000… Read more

Bila Bekerja, Bawalah Hati (sebuah kisah)

Pada suatu ketika dahulu, Dieter Zetsche,  CEO merangkap pemilik  syarikat kereta yang terkemuka di dunia, Mercedes Benz telah berhadapan dengan masalah kebocoran paip air di bilik mandi di dalam rumahnya. Paip tersebut selalu bocor sehinggakan beliau khuatir anaknya yang selalu bermain di bilik air akan tergelincir dan jatuh disebabkan oleh keadaan lantai… Read more

Keputusan Malaysia Lawan Bahrain Malam Tadi – Kelayakan Olimpik

Malam tadi perlawanan berakhir dengna keputusan Malaysia 1 – Bahrain 2. Maknanya Malaysia kalah kali ke 4 dalam kumpulan kelayakan peringkat asia ini. Dengan itu, Malaysia gagal layak ke Olimpik. Namun, takpelah yang penting kita telah main bersungguh2 tanpa erti lelah. Untuk perlawanan akan datang, teruskanlah permainan yang tak mengerti… Read more

Liga Inggeris – Chelsea Dan Spurs Seri Malam Tadi

Perlawanan malam tadi berakhir dengan keputusan seri 1 – 1. Jaringan bagi Chelsea dilakukan oleh pemain muda mereka iaitu Daniel Sturridge. Manakala gol spurs dijaringkan oleh Adebayor. Perlawanan antara kdua2 pasukan memang menarik dan sengit. Namun, kedua2 hanya mampu untuk menamatkan perlawanan  dengan berkongsi mata. Nampaknya peluang Chelsea dan Spurs… Read more

Barcelona Menang Piala Kelab Dunia

Berita terkini, pasukan Barcelona membelasah pasukan Santos dengan keputusan 4 – 0 di perlawanan akhir yang berakhir sebentar tadi. Kemenangan besar ini mengesahkan Barcelona sebagai kelab terbaik di dunia sekarang ini. Memang messi dan rakan2 sepasukannya memang sukar dikekang lagi. Pasukan yang lawan Barcelona memang kena main bertahan2 betul baru… Read more

Kerana Kahak

Ada tiga orang lelaki suka betul berkahak..kejap kejap harghhh  ptuihhhh.!! Kejap lagi harghhhh pttuuuiihhhhh..!!!!!!!!! Sudahla berlendir, hijau..banyak pulak tu..Suatu hari, tiga lelaki nie terfikir 1 rancangan yang tak pernah dibuat dek orang..diorang nie nak berlawan berkahak. Hmmm…apa lagi ketiga-tiga mereka bersetuju dengan idea tersebut.. “Okey, aku mula dulu. Confirm korang… Read more