Niat Sebenar Syaitan

Pada zaman dahulu, ada seorang lelaki buta yang amat rajin bersolat di masjid. Bagi memudahkannya berulang alik, dia mengikat seutas tali menghubungkan rumah dengan masjid berkenaan. Berpandukan tali itulah ,dia berjalan setiap hari untuk solat berjemaah. Jarak di antara rumah lelaki buta dengan masjid tidaklah seberapa jauh, namun masalahnya ialah… Read more

Renungkan……..

Mungkin ada yang pernah baca cerita ni tapi tak salah kalau aku ingatkan sekali lagi.. Suatu hari pada masa Sembahyang Jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah… Tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam.. Tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa… Read more

Tok Batin Lawak

Maka tersebutlah kisah seorang tok batin yang cukup banyak membantu pihak kerajaan dalam mempromosikan kraftangan masyarakat orang asli kepada para pelancong dari luar Negara. Sebagai menghargai jasanya, tok batin tersebut telah diberikan hadiah saguhati oleh pihak kerajaan. Waaahhhh.. Seronok betul tok batin gamaknya ye..?? Disebabkan terlalu seronok, tok batin yang… Read more

Pertandingan Komen Dan Menang Tamat Malam Ini – 31 Julai 2011

Saya nak umumkan sikit yang pertandingan akan tamat pada pukul 12 malam ini. Saya harap counter pada top commentator akan berhenti pada masa tu sebab settingnya tamat pada 1 Ogos 2011. Bila saya letak tamat pada 31 Julai 2011, counter tu stop pada malam tadi. So, saya ubah kepada 1… Read more

Petua: Cara Ampuh Hilangkan Sengugut

Sebahagian wanita mengalami kesakitan sengugut ketika datang bulan. Untuk mengatasi masalah ini, cubalah mana-mana petua di bawah ini: Petua 1 Ambil sembilan biji pinang tua, dibakar tanpa minyak hingga menjadi arang, dan kemudian ditumbuk hingga halus. Campurkan serbuk pinang bakar itu dengan secawan air suam dan minum selama sembilan hari… Read more

Ebook PERCUMA – 15 Strategi JIMAT

Salam semua, Apa khabar kepada para pengunjung blog esempoi semua, harap sihat selalu. Di kesempatan ini, saya nak bagi review tentang satu produk ebook yang tak dikeluarkan oleh kasimo. siapa kasimo ni? dia adalah seorang IM dan juga blogger. Dan berbalik kepada ebook yang saya cakap tadi, tajuk ebook tersebut… Read more

Apa Yang Korang nak Tau Tentang GAJAH..??

Seekor gajah mampu menghidu bau air yang terletak sejauh lima kilometer darinya. Gajah boleh membawa sehingga 7.5 liter air dalam belalainya. Seekor gajah boleh makan sehingga 225 kilogram rumput kering dan 225 liter air dalam sehari. Belalai gajah mengandungi lebih daripada 50,000 otot-otot. Sesetengah masyarakat kampung di selatan tanah air… Read more

lawak tikus hebat

Suatu petang di rumah konkrit milik seorang jutawan bergelar datuk, 3 ekor tikus kembar bersembang di lubang tersorok di sudut dapur. Masing-masing jual tembirang. Tikus 1: Ahad lepas, ketika saya berjalan di kebun bunga di belakang dapur, saya terjumpa perangkap tikus. Ceh! Tuan rumah ini mo perangkap saya konon. Sekali… Read more

Lawak Rambut Perang

Seorang gadis berambut perang telah pergi ke sebuah kedai elektronik.. Gadis    : Saya ingin membeli TV ini.. Penjual : Sorry, barang ini tidak di jual untuk orang berambut perang.. Gadis berambut perang itu segera bergegas pulang dan terus menyembur rambutnya. Lalu dia pergi semula ke kedai tadi dan berkata kepada penjualnya….. Read more