Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Pernah kunjungi blog bloggerwanita.com tak? Kalau belum pernah ke blog bloggerwanita tu marilah ke sini k —> http://www.bloggerwanita.com/wang-tunai-rm5000-untuk-blogger/ . Untuk makluman, blog ni menawarkan insentif berjumlah RM5000 kepada blogger yang menyertai pertandingan ini. Bukan sikit RM5000 tu, cuma untuk dapatkannya anda perlu menyertai dulu peraduan tersebut di SINI . Kat… Read more

Daftar Pemilih Dengan SPR Secara Online Ada Ke?

Rasanya tak ramai yang tahu bahawa rakyat Malaysia yang masih belum mendaftar sebagai pengundi atau pemilih boleh mendaftar dengan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) secara online. Caranya mudah sahaja iaitu dengan mendownload Borang A dari laman  web www.spr.gov.my . Walaupun sebenarnya bukanlah mendaftar secara online betul2 tapi mendapatkan borang secara online…. Read more

Siapa Layak Masterchef Malaysia Grand Final??

Akhirnya keputusan telah diketahui iaitu dua peserta layak ke peringkat akhir iaitu Ezani dan Wahidan. Untuk Ezani memang tak berapa terkejut dengan layaknya dia ke final. Namun Wahidan mendatangkan upset kerana telah mengecewakan Amita yang dikatakan ada potensi untuk layak ke final. Tapi yelah, itulah pilihan juri berdasarkan masakan mereka… Read more

Pendatang Jadi Ulat

Rasanya ramai yang pernah dengar dan tahu tentang ulat tiket. Kebiasaannya ulat tiket ni orang malaysia kita jugak, tapi sekarang ni pendatang asing pun jadi ulat tiket. Dahla ulat tiket tu pun benda yang tak bagus, lagilah pendatang asing pulak tu kaut untung. Jadi ulat tiket ni memang dapat untung… Read more

Wang Kertas Baru Dilancar

PM merasmikan pelancaran wang kertas baru hari ini. Kebanyakan atau semua not rasanya telah ditukarkan kepada rekabentuk baru. Duit RM20 pun ada kembali dengan menggunakan warna lama iaitu warna keemasan. Kalau nak tengok duit2 baru tersebut tunggulah bila dah ada kat pasaran nanti atau leh je tukar kat bank. Hehe…. Read more

6 Permata Hati Penyentuh Naluri

Sekiranya kau bekerja semata-mata kerana wang, maka kau tidak akan mendapat kemewahan daripadanya. Tetapi jika kau menyintai sesuatu pekerjaan yang kau lakukan itu, maka kejayaan itu sememangnya milikmu yang abadi.. ~ Ray Kroc, Pengasas McDonalds. Masa depan yang cerah adalah berdasarkan masa lalu yang telah dilupakan. Kamu tidak akan dapat melangkah… Read more

Blog Cikgu Shida Miming Art

Cikgu Shida yang popular kat youtube, dan makin popular seantero Malaysia, kini juga telah mempunyai blognya sendiri. Dalam blog tersebut ada banyak koleksi video2 popularnya. Jika anda peminat cikgu shida atau juga nak tahu lanjut tentangnya, bolehlah ke laman web berikut: http://cikshidadariparitmimingartvideos.blogspot.com/ Menurut cikgu shida, dia menamakan blog tersebut Cikgu Shida Miming Art…. Read more

Perlawanan Kelayakan Olimpik Malaysia Lawan Bahrain

Seperti yang kita tahu, Malaysia telah kepada Syria dalam perlawanan kedua peringkat kumpulan. Sebelum ni pun kita kalah kepada Jepun. Kedua-dua perlawanan kita kalah dengan keputusan 0 – 2. Untuk perlawanan seterusnya adalah dengan pasukan Bahrain. Bahrain juga sama seperti kita iaitu tewas kedua-dua perlawanan. So, kita masih ada peluang… Read more

Teruna Bersuara Dara

Jika bercakap tanpa melihat wajahnya, tentu akan tergoda dengan suara keperempuanannya. Farhan, 30, sebenarnya seorang lelaki. Suaranya memang seperti perempuan. Farhan sendiri tidak tahu kenapa suaranya menyerupai perempuan sedangkan dia memiliki halkum seperti lelaki. Farhan mengalaminya sejak kecil lagi. Tapi, dia tidak pernah bertanya kepada doktor sebab apa jadi begitu.Farhan… Read more