WikiLeaks siar fail semua negara 2013

Dilaporkan WikiLeaks akan menyiarkan 1 juta dokumen semua negara di dunia tahun hadapan.  Perkara ini didedahkan oleh Julian Assange, 41 tahun, iaitu pengasas WikiLeaks ketika beliau berucap di anjung Kedutaan Ecuador di London, kelmarin. Ucapan sempena Krismas itu menandakan 6 bulan Julian Assange telah berlindung di kedutaan tersebut  dan  pada masa… Read more

Adik Ipar Putera William Ditawar Jadi Wartawan Diraja

Sebuah rangkaian televisyen Amerika Syarikat(AS) akan menawarkan kepada Pippa Middleton yang merupakan adik ipar pewaris kedua takhta Britain,Putera William kontrak sebanyak AS$60,000(RM1.83 juta) untuk bertugas sebagai wartawan diraja. Pippa merupakan adik kepada Kate Middleton yang berkahwin dengan William pada April tahun lalu.Pihak pengurusan program Today terbitan stesen televisyen NBC mahu… Read more

Sekolah Berusia 80 tahun ditutup

Dilaporkan sebuah sekolah yang berusia 80 tahun akan ditutup pada 1 Januari tahun depan. Sekolah itu ialah Sekolah Kebangsaan (SK) Simpang Empat, Setiawan Perak. Ini menimbulkan kegusaran dikalangan ibu bapa pelajar sekolah itu dan mereka telah mengambil kata sepakat memohon penangguhan penutupan sekolah sehingga sekolah baru selesai dibina. Ada cadangan… Read more

Terengganu Tawar RM2 untuk seekor tikus

Bagi memastikan Bandaraya Kuala Terengganu bebas dari ancaman tikus,kempen menangkap tikus secara besar-besaran akan dilancarkan tidak lama disana dan Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) bakal menawarkan RM2 kepada penduduk bagi setiap tikus hidup atau mati yang berjaya ditangkap. Kempen menangkap tikus itu juga dibuat sebagai persiapan sempena Tahun Melawat Terengganu… Read more

Kereta Proton Versi Terbaru R3 Terhebat di Pasaran (“=”)

Wow wow woww….ada gaya..ada kelass..ada power..ini lah yang dapat di ulas mengenai versi terbaru keluaran proton iaitu Proton Saga R3, Proton Inspira R3, Persona R3 dan Exora R3 yang akan dikeluarkan tidak lama lagi. Memang gempak giler beb.. Model-model ini akan di upgrade lagi dari segi interior dan exterior bodykit,… Read more

Wang Kertas Baru Dilancar

PM merasmikan pelancaran wang kertas baru hari ini. Kebanyakan atau semua not rasanya telah ditukarkan kepada rekabentuk baru. Duit RM20 pun ada kembali dengan menggunakan warna lama iaitu warna keemasan. Kalau nak tengok duit2 baru tersebut tunggulah bila dah ada kat pasaran nanti atau leh je tukar kat bank. Hehe…. Read more

Projek Menara 100 Tingkat Mula Tahun Depan

Menurut bakal pemilik menara tersebut iaitu PNB, projek tersebut akan dimulakan tahun hadapan. Projek dijangka dapat dimulakan sekiranya  tempahan rekaan diterima DBKL. Projek menara yang diberi nama Menara Warisan Merdeka itu seperti diwarwarkan sebelum ini akan mendatangkan kos pembinaan sebanyak 5 Billion. Suatu nilai yang sangat besar. Setelah projek itu… Read more

Senarai Nama Pelatih PLKN siri 9 2012 Dimaklumkan November 2011

Berdasarkan  laporan petikan berita seramai 140,000 pelajar merupakan bakal pelatih plkn siri 9 2012 nanti. Jumlah yang agak besar menunjukkan ramai juga remaja belia di Negara Malaysia ini. Tetapi ibu bapa kali ini sangat susah hati dengan cuaca hujan tidak menentu dan dilaporkan banjir dan juga raya yang akan datang , namum… Read more