Shahidan Kassim Nafi masuk PAS

Bekas Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Shahidan Kassim menafikan dakwaan  yang dia akan masuk PAS. Isu ini timbul gara-gara gambar beliau bersama pemimpin Pas Kedah terpampang pada kain rentang membabitkan program anjuran Pas Kuala Kedah. “Saya tidak hadir Majlis Wacana Ilmu Anjuran PAS Kedah pada malam esok. Saya juga tidak… Read more

Bila Bonus Kakitangan Awam 2012 Masuk

Tentu ramai kakitangan awam yang tertanya2 bila bonus kakitangan awam 2012 akan masuk. Menurut pekeliling kakitangan awam, bonus akan masuk berserta dengann gaji bulan Disember 2012. Tapi bila pula gaji bulan disember tu? Oh tarikhnya adalah pada 18 disember 2012. Ada beberapa hari lagi tu. Tarikh gaji ni awal sebab… Read more

4 Petua Kecantikan Dengan Mayonis

Mayonis kurang baik bagi anda yang sedang berusaha menurunkan berat badan.Tapi tak semestinya harus terus ketepikan mayonis.Anda boleh gunakannya untuk tujuan lain seperti kecantikan diri. 1.Melembapkan kulit Kandungan utama mayonis terdiri daripada cuka,minyak sayuran dan telur.Jadi,ia kaya dengan bahan pelembap.Anda boleh gunakan kelebihan mayonis ni untuk melembapkan kulit.Malah anda boleh… Read more

Azhar Sulaiman Mengaku Murtad Di Facebook

Apa la Azhar Sulaiman ‘main-main’ Mengaku Murtad Di Facebook. Apa dia ingat macam berlakon? Bab-bab akidah mana boleh buat main atau buat lawak. Perbuatan ini memang bodoh punya perangai. Walaupun kita saja lawak -lawak cakap dah murtad, dah dikira murtad dah sebab bab akidah ini termasuk perkara yang tidak boleh… Read more

Penulis Sambilan Blog Diperlukan

Adakah anda berminat untuk menjadi penulis blog esempoi secara sambilan? Mudah sahaja kerjanya, hanya perlu baca paper online seperti metro, kosmo, berita harian dan sebagainya. Selepas tu amik mana2 berita yang menarik dan taip secara ringkas post2 berkaitan. Tak perlu panjang2 atau copy n paste dari artikel asal tapi hanya… Read more

Mercun Tak Pilih Mangsa

Saban tahun, masih berlaku kes yang sama iaitu kecederaan akibat bermain mercun. Macam2 jenis kes yang berlaku, tapi kebanyakkannya menyebabkan putus tangan, hampir buta, putus jari dan sebagainya. Adakah rakyat kita masih tak serik2 terhadap berita2 yang keluar di akhbar2 dan tv. Banyak kes pula melibatkan mercun bola. Mercun bola… Read more

Design Bilik Mandi Yang Glamour dan Mewah

Selama nie korang dihidangkan dengan koleksi design ruangan rumah je kan? Tapi pernah tak korang terfikir yang bilik mandi juga mempunyai peranan penting dalam kehidupan seharian kita? Yelah..kalau bilik mandi tak cantik, tak glamour dan tak berwarna warni, korang ada feel ke nak mandi dan melepas lama-lama dalam bilik mandi?… Read more

Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Pernah kunjungi blog bloggerwanita.com tak? Kalau belum pernah ke blog bloggerwanita tu marilah ke sini k —> http://www.bloggerwanita.com/wang-tunai-rm5000-untuk-blogger/ . Untuk makluman, blog ni menawarkan insentif berjumlah RM5000 kepada blogger yang menyertai pertandingan ini. Bukan sikit RM5000 tu, cuma untuk dapatkannya anda perlu menyertai dulu peraduan tersebut di SINI . Kat… Read more