Persiapan Majlis Perkahwinan Diserahkan Kepada Pengurus-Apek.

Penjaga gol bola sepak kebangsaan,Khairul Fahmi Che Mat terpaksa menyerahkan soal persiapan perkahwinannya dengan Nur Eilunie Natasha Nazri(Leuniey) Disember depan kepada pengurusnya.Ini semua gara-gara persiapan yang lebih penting perlu diberikan keutamaan iaitu Piala AFF Suzuki. Apek kini sedang menjalani latihan pusat bersama skuad kebangsaan berkata,keutamaannya pada waktu ini adalah memberikan… Read more

Insiden Kad Merah Torres.

Dalam aksi panas di Stamford Bridge,dua pemain Chelsea telah menerima kad merah.Selepas tamat perlawanan,pengurus Manchester United,Alex Ferguson membidas tindakan Fernando Torres sambil menyifatkan penyerang Chelsea itu wajar dilayangkan kad merah gara-gara sengaja menjatuhkan badan. Gol jaringan pemain gantian United,Javier Hernandez pada penghujung babak kedua menjadi pemisah kedua-dua pasukan yang terdahulu… Read more

Zhuliang Bakal Meninggalkan Skuad Terjun Negara?

Menurut Ketua Pengarah MSN,Datuk Seri Zolkples Embong,minggu lalu,satu perbincangan telah dilakukan dengan Zhuliang mengenai kontraknya sebelum jurulatih kelahiran China itu berlepas ke Australia.Majlis Sukan Negara(MSN) secara dasarnya telah bersetuju dengan permintaan Yang Zhuliang mengenai setiap terma lanjutan kontrak baharunya. “Kami sudah bincang sebelum ini dan bersetuju dengan apa yang dia… Read more

Wanita Hamil Terkejut Ular Sawa Dalam Bonet Kereta

Seorang wanita hamil 5 bulan terkejut apabila mendapati seekor ular sawa berada didalam bonet enjin keretanya. Kejadian itu disedarinya apabila dia yang baru tamat syif kerja ingin pulang ke rumah sebelum mendapati enjin keretanya bunyi seperti kebocaran gas. Ketika dia cuba memeriksa enjin keretanya itu, dia menjumpai seekor ular sawa… Read more

Lelong Baucar Buku 1 Malaysia (BB1M) Di Internet

Pemberian baucer buku kepada pelajar IPT memang memberi faedah kepada para pelajar IPT. Namun, disebabkan beberapa keadaan dan perlaksanaan yang tak sesuai maka pelbagai isu telah berlaku. Antaranya adalah pembelian barang2 tak berfaedah dari baucer buku itu oleh pelajar IPT.   Mereka dikatakan membeli barang2 yang takde kaitan dengan buku… Read more

Keputusan Malaysia vs Indonesia Sukan Sea 2011

  Setinggi-tinggi tahniah diucapkan khas buat pasukan Harimau Malaya Muda yang berjaya membaham pasukan garuda sekaligus membuktikan mereka layak bergelar gergasi asia. Kejayaan Indonesia menembusi gawang gol Malaysia di awal permainan iaitu pada minit ke 5, sedikit pun tidak menggugat perasaan pemain Malaysia malah menjadikan pasuan Malaysia lebih bersemangat untuk… Read more

Pertandingan Komen Dan Menang Tamat Malam Ini – 31 Julai 2011

Saya nak umumkan sikit yang pertandingan akan tamat pada pukul 12 malam ini. Saya harap counter pada top commentator akan berhenti pada masa tu sebab settingnya tamat pada 1 Ogos 2011. Bila saya letak tamat pada 31 Julai 2011, counter tu stop pada malam tadi. So, saya ubah kepada 1… Read more

Aduhhh..Ketatnyer…

Seorang pengantin perempuan sedang disiapkan oleh mak andam.Malangnya,kasut untuk perkahwinannya telah hilang. Nasib baik adik perempuannya ada sepasang kasut dan Meminjamkan kasut itu kepadanya.Macammana pun kasut itu sempit dan tak berapa muat untuk dipakai oleh pengantin perempuan. Sebab dah tak ada kasut lain, maka terpaksalah pengantin perempuan memakai kasut tersebut.Sepanjang… Read more

Keputusan Pertandingan Komen Terbanyak Bulan April Di Blog Esempoi

Nampaknya pertandingan telah tamat pada pukul 12 malam tadi, maka hari ini saya umumkan pemenangnya. Sebelum itu, saya letakkan juga screenshot dari plugin top commentator sebagai bukti: Dengan itu pemenang adalah seperti berikut: Tempat pertama (hadiah RM50) – Remmie Tempat kedua (hadiah RM24) – Ramli Tempat ketiga (hadiah RM10) –… Read more

Malaysia Pavilion 2010 Shanghai World Expo

Malaysia adalah salah satu negara ASEAN yang terlibat dengan pameran  pavilion di Shanghai World Expo 2010. Senibina Pavilion Malaysia lebih menetik beratkan senibina traditional.