Malaysia Lawan Chelsea

Ahad ni perlawanan antara Malaysia dan Chelsea akan diadakan di stadium shah alam. Last sekali chelsea lawan malaysia adalah 2 tahun lepas di mana keputusannya adalah chelsea menang 1 – 0. Masa tu memang ingat dah seri dah tapi akhirnya bolos gak, tu pun pada akhir perlawanan. Cuma masa tu… Read more

Bila Bonus Kakitangan Awam 2012 Masuk

Tentu ramai kakitangan awam yang tertanya2 bila bonus kakitangan awam 2012 akan masuk. Menurut pekeliling kakitangan awam, bonus akan masuk berserta dengann gaji bulan Disember 2012. Tapi bila pula gaji bulan disember tu? Oh tarikhnya adalah pada 18 disember 2012. Ada beberapa hari lagi tu. Tarikh gaji ni awal sebab… Read more

4 Petua Kecantikan Dengan Mayonis

Mayonis kurang baik bagi anda yang sedang berusaha menurunkan berat badan.Tapi tak semestinya harus terus ketepikan mayonis.Anda boleh gunakannya untuk tujuan lain seperti kecantikan diri. 1.Melembapkan kulit Kandungan utama mayonis terdiri daripada cuka,minyak sayuran dan telur.Jadi,ia kaya dengan bahan pelembap.Anda boleh gunakan kelebihan mayonis ni untuk melembapkan kulit.Malah anda boleh… Read more

Cara Memutihkan Gigi Dengan Strawberi

Bagi penggemar kopi atau teh,anda mungkin sedang berdepan dengan masalah gigi kekuningan.Sesetengah dari anda mungkin sudah lama mengalaminya.Ada yang sudah cuba bermacam cara,tapi tiada sebarang perubahan.Di sini terdapat satu lagi cara untuk memutihkan gigi.Harap anda yang bermasalah itu,sudi-sudikanlah mencubanya.Siapa tahu,usaha anda akan membuahkan hasil. Cara memutihkan gigi yang disyorkan adalah… Read more

Pierre Andre Masuk Tabligh

Pelakon dan penerbit,Pierre Andre sekarang sedang dalam penghijrahan untuk lebih mengenal agama Islam.Pierre mengakui bahawa sudah lima bulan dia bergerak aktif dengan dengan mengikuti kumpulan tabligh.Setakat ini,sudah empat kali dia keluar mengikuti aktiviti jemaah tabligh. Ketika ditanya mengenai perkembangan kerjaya seni,Pierre berkata dia masih boleh berdakwah dalam bidang filem tapi… Read more

Sabun Vitamin A, C & E

Salam, Nak Share Sikit Kat Korang Semua.. Ini Ada Satu Produk Sabun Bervitamin A,C & E Yang Sesuai Untuk Cantikkan Kulit Badan Dan Juga Muka. Sabun ni sememangnya terbaik!! Tak payah lagi nak cucuk2 vitamin C atau pun Botox untuk dapatkan kulit yang sekata, halus, mulus, cerah, gebu dan awet… Read more

Kena Belasah Sebab Facebook.

Hanya kerana komen negatif di facebook seorang gadis berumur 18 tahun cedera dibelasah.Mangsa dikatakan memberi komen yang kurang menyenangkan ke atas gambar seorang gadis di laman sosial Facebook.Mangsa yang bekerja di sebuah salon itu cedera dibelasah sekumpulan sembilan individu dalam kejadian di sebuah perhentian bas di Jalan Kepong. Kejadian pukul… Read more

7 Jenis Bunga Cantik Yang Beracun.

1.DAPHNE Bunga daphne juga dikenali dengan nama Lady Laurel.Seluruh bahagian bunga ini beracun tetapi bahagian paling beracun adalah pada getah dan buahnya.Daphne mengandungi mezerine dan daphnin,iaitu racun kuat yang boleh menyebabkan sakit perut parah,sakit kepala,diarhea,gila dan sawan.Buah daphne boleh mengakibatkan koma atau kematian. 2.LYLE OF THE VALLEY Lyly of the… Read more

Mercun Tak Pilih Mangsa

Saban tahun, masih berlaku kes yang sama iaitu kecederaan akibat bermain mercun. Macam2 jenis kes yang berlaku, tapi kebanyakkannya menyebabkan putus tangan, hampir buta, putus jari dan sebagainya. Adakah rakyat kita masih tak serik2 terhadap berita2 yang keluar di akhbar2 dan tv. Banyak kes pula melibatkan mercun bola. Mercun bola… Read more