Disenarai Hitam JPJ Kerana Ditipu Rakan Sendiri

Akibat percayakan rakan sendiri, seorang mekanik kereta kerana kereta yang dijual kepada rakannya itu tidak diubah hak milik. Selain itu, insuran dan cukai jalan juga tidak diperbaharui. Akibatnya, mangsa yang ditipu rakan sendiri tu telah disenarai hitam oleh JPJ Selangor. Kereta mangsa dikatakan melakukan kesalahan dan didenda oleh JPJ. Ini… Read more

Design Bilik Mandi Yang Glamour dan Mewah

Selama nie korang dihidangkan dengan koleksi design ruangan rumah je kan? Tapi pernah tak korang terfikir yang bilik mandi juga mempunyai peranan penting dalam kehidupan seharian kita? Yelah..kalau bilik mandi tak cantik, tak glamour dan tak berwarna warni, korang ada feel ke nak mandi dan melepas lama-lama dalam bilik mandi?… Read more

Fesyen Selebriti Yang Tak Serupa Fesyen..

Fesyen..sesuatu yang unik dan berseni..tapi adakah keterlaluan untuk dikatakan terdapat fesyen yang terlalu berseni sampaikan kehilangan seni nya?? Korang tak percaya?? Just sit and watch out..    Terrence Koh dan fashion yeti nya..korang rasa korang nak guna fesyen nie tak masa korang tengok konsert atau tym shopping?? Yucckkkss..!! Kalau kepala… Read more

Berstail Santai Gaya Kate Middleton

Hmmm..Kate Middleton,, isteri kesayangan Putera William ternyata bijak menggayakan pakaiannya dalam apa jua upacara, tidak kira ketika menghadiri makan malam diraja, mahupun ketika hanya bersantai di shopping mall. Of course la..kalau nak jadi isteri putera raja mestilah kena pandai bersolek, bergaya..kan kan?? Takkan la seorang puteri nak berpakaian selekeh gedebeh… Read more

4 Jenis Sahabat Setiamu

1. Jenis Pengkritik  Teman dengan jenis ini akan selalu mengingatkan kita ketika kita melakukan kesalahan. Tanpa diminta pun, dia akan selalu mengkritik kita bila melakukan sesuatu hal yang menyimpang atau menyalahi batasan. Rakan jenis ini sangat baik untuk mengingatkan kita pada jalan yang benar, meskipun kadang kala menyakitkan hati mendengar… Read more

Abu Buang Batu

Cikgu: Kenapa awak lambat, Abu? Abu: Saya lempar batu ke dalam sungai cikgu.. Cikgu: Kenapa nak kena lempar batu pulak? Abu: Sebab batu bagi berat sampan cikgu.. (kebetulan diorang datang ke sekolah naik sampan.) Cikgu: Kamu pulak, Leman? Leman: Saya tolong Abu buang batu, cikgu.. Cikgu: Berat ke batu tu?… Read more

Keliru? Soalan Buat Pakar Jantina..

Seorang lelaki bernama Ajan berjumpa pakar jantina iaitu seorang doktor di universiti Kuala Lumpur, di dalam biliknya dia cuba menceritakan masalahnya. Ajan: Assalamualaikum doktor Doktor: Ye Ajan, saya diberitahu awak ada masalah. Cucite? (Cuba cerita) Ajan: Saya ni ada kawan Namanya Rosli, kami kawan rapat macam adik beradik, Kami berdua… Read more

Keputusan Terkini Malaysia Lawan Korea Selatan Kelayakan Piala Thomas 2012

Keputusan sekarang memihak kepada Malaysia dengan mendahului Korea Selatan 3 – 1. Tinggal lagi satu perlawanan melibatkan perseorangan ketiga. Namun kita telah berjaya menjadi juara kumpulan dan akan menentang India di peringkat suku akhir. Harap dapat kekalkan momentum kemenangan dan seterusnya layak ke peringkat akhir Piala Thomas nanti. Kita hanya… Read more