Facebook dan Transformasi Profile

Facebook kembali memperbaiki diri dengan operasi wajah. Jejaring sosial paling popular itu kini mempunyai paparan baru berkaitan profil yang berubah secara signifikan. Menarikkan??? Seperti dijelaskan dalam blog rasminya, reka bentuk baru itu bertujuan untuk memudahkan pengguna dalam mengumpulkan maklumat penting sesorang dari profil mereka dengan lebih cepat. Perhatikan Fb stail… Read more

ohhh Spongebob Squarepants – Sejarahnya

Pada tahun 2010, usia Mr Krabs, watak dalam kartun Spongebob, ialah 68 tahun. Ini  berdasarkan episode ‘Sleepy Times’ dimana tarikh lahir Mr Krabs ialah 30 November 1942, alamatnya di 3541 Anchor Way, Bikini Bottom. Tarikh lahir Spongebob ialah 14 Julai 1986. Ini bermakna, sekarang usia Spongebob adalah 24 tahun. Surat… Read more

PISCES : YANG SENSITIF

PISCES : YANG SENSITIF Ciri Positif Orang yang lahir pada tarikh antara 19 Febuari hingga 20 Mac dikatakan bernaung di bawah zodiak Pisces, yang berlambang ikan. Anda mengutamakan cinta sejagat, bersifat manja, sentiasa mencari ilham, memperlihatkan kepercayaan, ada persefahaman, berjiwa puitis, gemarkan muzik, beragama, bersifat setia, mampu melayan diri, mengutamakan… Read more

Rahsia Disebalik kelahiran dan Pasangan Ideal

Kalau anda dilahirkan pada 1hb, 10hb, 19hb, 28hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no. no.1 Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah… Read more

Rahsia Diri Mengikut Bulan Dan Kelahiran

Kajian ni dibuat oleh Yang Berbahagia Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah.Sape tak kenal kan? Artikel ni boleh dikatakan 80% tepat dengan diri aku… Cube tengok bulan kelahiran korang pulak