Jambatan Jerami.

Jambatan gantung yang diperbuat daripada jerami ini terletak di Peru atau lebih tepat lagi di selatan Canas berdekatan Cuzco.Memang sesuatu yang di luar jangkaan apabila jerami pun boleh dijadikan sebagai jambatan tetapi inilah hasil usaha daripada kesungguhan penduduk setempat mencari alternatif untuk membuat laluan perhubungan.Kepanjangan jambatan ini ialah 120 meter…. Read more

Aaron Aziz Bakal Duta Uber-Men.

Aktor kacak yang tengah meledak dengan drama baru,Adam Hawa iaitu Aaron Aziz khabarnya sedang dalam proses untuk dilantik sebagai duta produk daripada rangkaian wangian untuk jenama Uber-Men. Siapa yang tidak terpikat dengan ketampanan aktor berusia 36 tahun ini.Dimana ada Aaron Aziz mesti peminat akan berkerumun di situ.Tentulah banyak pihak yang… Read more

Sami Buddha Mahu etnik Rohingya dihantar ke negara lain

Nasib etnik Rohingya di Myanmar yang sebelum ini ditindas, semakin tidak terbela disana. Ini ekoran semalam telah adanya perhimpunan menyokong cadangan Presiden Thein Sein untuk menghantar etnik Rohingya yang beragama Islam ke negara lain. Perhimpunan itu turut disertai beratus-ratus sami Buddha di Myanmar . Cadangan menghantar etnik Rohingya ke negara… Read more

Projek Seni Sempoi dan Unik

Unik, sempoi dan luar biasa..!! Itu lah yang boleh di ulas mengenai empat projek seni yang kreatif dan berdaya cipta oleh artis-artis yang telah menggunakan beberapa medium untuk mewujudkan hasil seni mereka. Tak guna ulas lebijh alnjut, korang saksikan sendiri ek..?? 1. Nama projek : ‘Paper Darth Project’       Pencipta… Read more

Trofi Yuna Untuk Anugerah AIM Ditarik Balik

Menurut berita terbaru, trofi yang dimenangi oleh penyanyi Yuna untuk kategori lagu terbaik telah ditarik balik oleh pihak AIM. Kategori itu sebelum ini dimenangi oleh Yuna dengan lagu Penakut. Namun kontreversi berlaku apabila lagu tersebut tidak menang kategori lagu terbaik dalam kategori Lagu Pop terbaik. Sebaliknya, Lagu Pop Terbaik yang… Read more

Remaja Perempuan 14tahun Balayar Secara Solo Mengelilingi Dunia

Seorang remaja perempuan 14 tahun mendapatkan persetujuan pada 27 Julai 2010 lalu untuk melakukan perjalanan solo mengelilingi dunia. Perjalanan yang membawanya mengharungi perairan yang terkenal penih dengan lanun di Selat Aden. Lahir di kapal dan empat tahun pertamanya hidup di laut, menjadikan Laura Dekker berdarah pelaut. Pada awalnya, dia ingin mencuba… Read more

Rahsia Kejelitaan Spesies “Kak Pon”

Dia datang..dengan lenggang lenggoknya..dia datang..dengan senyum simpulnya..dia datang..mendebarkan hatiku…. Pasti anda masih ingat lagu yang popular dengan iklan tong gas Petronas ini kan..?? Si ‘dia’ yang dimaksudkan dalam lagu ini kali ini bukanlah tong gas, sebaliknya seorang mak nyah atau lebih dikenali dengan panggilan kak pon. Dulu, badan diorang sasa,otot… Read more