Sejarah Asal-Usul Mi Segera

Mi segera adalah mi separa masak yang dikeringkan dan dicampur dengan minyak,biasanya dimakan setelah dimasak atau direndam di dalam air panas antara 3 hingga 5 minit.Bungkusan perencah selalunya disertakan di dalam setiap bungkusan mi segera. Mi segera juga boleh dimakan secara mentah kerana ia sebenarnya sudah pun dimasak di kilang,biasanya… Read more

[Gambar] Ayam kampung baka MARDI dua kali ganda lebih kualiti

Kualiti ayam kampung ternakan MARDI dilihat 2 kali ganda lebih baik daripada harga ayam kampung kacukan. Ayam kampung itu juga lebih seragam dari segi fizikal seperti warna bulu, bentuk badan dan berat badan serta bercirikan ayam kampung asli iaitu mengais dan mengeram telur sendiri selain sudah teruji dagingnya rendah lemak… Read more

Sumber Makanan Untuk Rambut Sihat.

Selain dapat memperbaiki penampilan,rambut yang sihat sememangnya menjadi dambaan setiap wanita tak terkecuali lelaki. Berikut adalah beberapa tip makanan yang boleh membantu meningkatkan kesihatan rambut kita. 1.Telur Selain menjadi jenis makanan yang paling popular,telur juga boleh menjadi sahabat rambut kita.Ini kerana telur kaya dengan protein dan vitamin B12 yang dapat… Read more

5 Makanan Pelik Di Thailand.

Setiap negara mempunyai makanan tempatannya yang unik dan hanya boleh didapati di satu tempat sahaja.Setiap masyarakat mempunyai selera yang berlainan.Ada yang suka makan makanan mentah dan ada juga yang tidak.Apa pun,jom kita ketahui 5 makanan pelik yang hanya boleh ditemui di Thailand. 1.Larb Leuat Neua Seperti orang Jepun,warga Thai juga… Read more

Rumah Tangga Rita Rudaini Bak Telur di Hujung Tanduk?

Termenung panjang apabila membaca kisah Rita yang keluar di mana-mana media massa..tak kisah la majalah ker,, blog ker,, surat khabar ker,, BiPop ker,, mana-mana pun ada, yela kita ingatkan panas hingga ke petang, namun rupanya hujan di tengah hari kan..e sempoi tak nak la menyalahkan sapa-sapa atas keretakan rumah tangga… Read more

Memasak Telur Menggunakan Telefon Bimbit

Pernahkah Anda mengalami masalah ketika hendak membuat telur rebus, air susah dicari dan periuk pun tiada ? Ada cara baru yang lebih efisien dengan memaksimumkan manfaat HandPhone Anda. Tahu caranya ? Berikut tipsnya : Anda memerlukan : * 1 butir telur dan 2 telefon bimbit * 65 minit percakapan dari… Read more

Telur Rebus..Lawak BAIK PUNYA..!!

Aku ada cerita ni… lawak la juga.. tapi jangan ketawa tau… Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran -iaitu makan telur rebus. Aku pun taktahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya…. Read more

Cara Membuat Telur Masin.

Salam kepada semua. Kali ini, ada sedikit panduan untuk membuat duit dengan telur masin. Puasa dah nak dekat, lepas tu raya pulak..jadi dah tentu kena guna duit secara berlebihan kan? nak beli macam-macam la katakan. Jadi sedikit panduan untuk memulakan bisnes telur masin di pasar-pasar atau bazaar ramadhan di tempat… Read more

Penjual telur di Afrika.

Penjual telur di afrika yang sungguh kreatif. Yang peliknya orang bukan nak beli telur, yang sibuk nak bergambar lagi banyak. :hi: