Harimau Malaya Mula Mengatur Langkah.

Akhirnya,ternoktah juga kemarau Harimau Malaya memburu kemenangan pada aksi persahabatan antarabangsa di tempat lawan sejak 2007 apabila berjaya menewaskan Hong Kong 3-0 di Stadium Mongkok,Hong Kong malam tadi.Kemenangan tersebut juga sudah pastinya akan menutup mulut pengkritik yang sebelum ini meragui percaturan jurulatih kebangsaan,Datuk K.Rajaobal. Harimau Malaya bermula garang dalam perlawanan… Read more

4 Jenis Sahabat Setiamu

1. Jenis Pengkritik  Teman dengan jenis ini akan selalu mengingatkan kita ketika kita melakukan kesalahan. Tanpa diminta pun, dia akan selalu mengkritik kita bila melakukan sesuatu hal yang menyimpang atau menyalahi batasan. Rakan jenis ini sangat baik untuk mengingatkan kita pada jalan yang benar, meskipun kadang kala menyakitkan hati mendengar… Read more

Tempat-tempat Menarik Untuk Kanak-kanak

Cuti sekolah bulan 6 pun dah tamat, tapi nanti akan datang ada lagi cuti sekolah. Time cuti ni lah, nak bawak anak2 berjalan melawat tempat-tempat menarik. Sebenarnya banyak tempat yang kita boleh bawa anak2 kita ni. Saya just nak senaraikan secara umum sahaja. Tempat-tempat tersebut adalah seperti berikut: Zoo –… Read more

Antara AIDS dan ADIDAS

Seorang Gadis Yg Cun Melecun Berkahwin dengan seorang pemain tennis..Semasa malam pertama mereka…Si Suami Membuka baju,Tiba2 Si Isteri Terkejut kerana ternampak tattoo yang bertulis REEBOK..si isteri bertanya kenapa si suami ada tattoo sebegitu.. ”Yang..Kenapa Awak Ada Tattoo REEBOK Kat Badan?” Lalu Si Suami Pon MenJawab.. “ohhhh….Ini Tattoo yang abang buat… Read more

Cerita Orang Gila

Ada 26 orang gila, mereka akan menjalani ujian kesihatan di Amerika. Mereka dibawa dengan menggunakan pesawat Hercules yang besar. Ketika di udara, orang-orang gila itu terlalu bising kerana bermain bola di dalam pesawat. Kapten pesawat marah dan menyuruh co-pilotnya untuk menenangkan mereka. “Hoi! Bising sangat nie! Jangan main bola di… Read more

Rahsia disebalik nombor rumah anda

Pernah tak anda terfikir mengapa anda memilih rumah yg anda duduki sekarang? Apa nombornya? Apa yang menyebabkan anda tertarik untuk mendiami rumah tersebut?. Ikuti rahsia disebalik nombor rumah anda. Jom kita kira apakah no yang mewakili rahsia disebalik no rumah anda. Kiraan: Nombor 17 = 1+7=8 Jadi angka rumah anda… Read more