Millennium Park Chicago

Dibuka pada tahun 2004 selepas banyak kali ditangguhkan disebabkan kekurangan budject. Millennium Park ni projek terbesar di Chicago dengan kos $480 million dan lanskap arkiteknya ialah Kathryn Gustafson. Ape yang ade kat park ni? Tengok gambar >>>

F1 daripada Roti- Macam Sedap

Korang mungkin tak dapat drive kereta F1, tapi korang mesti dapat gigit kereta F1 ni. Kereta ni mula dipamerkan Royal Plaza Scotts, di Singapore dan kalau karang kat sana boleh la tengok roti ni sampai September 27. Jangan tak tahu, kereta f1 ni adalah roti kereta terbesar di asia,…  SEDAP… Read more

Seni Belon-belon Sabun

Wah, ni belon paling besar yang penah aku tengok…. Name mamat ni Samsam Bubbleman (name sebenar Sam Heath), Dia ni pakar dalam bidang bubbleologist..bidang ape tah, mungkin bidang wat belon… dan dia jugak pemegang rekod belon sabun terbesar di dunia. Ceh, paling besar belon sabun yang aku buat sebesar telur… Read more

5 Tempat tercemar didunia.

No. 1 – Bandar Chernobyl terkenal dengan letupan Reaktor Nuklear pada tahun 80an yang menyebabkan radiasi tersebar ratusan kilometer malah 100 kali lebih besar dari kesan Bom Atom di Hiroshima & Nagasaki. Dengan kepadatan penduduk 135 000 orang keseluruhan kota Chernobyl telah di kuarantin sehingga kini setelah puluhan tahun masih… Read more