Malaysia Mara Ke Perlawanan Separuh Akhir Piala AFF Suzuki 2012

Pasukan Bola sepak Malaysia berjaya mara ke perlawanan separuh akhir piala AFF Suzuki 2012 setelah mencatatkan kemenangan 2-0 keatas Indonesia untuk mengutip 6 mata dalam kumpulan B. Malaysia akan bertemu juara kumpulan A iaitu Thailand  pada perlawanan separuh akhir nanti. Perlawanan separuh akhir ini akan berlangsung pada 9 Disember 2012… Read more

ATM rampas pil kuda RM8 juta

Dilaporkan sejak mengambil alih kawalan sempadan Malaysia-Thailand selama 4 hari, ATM telah berjaya merampas 398,000 biji pil kuda dan nilai rampasan itu dianggarkan benilai RM 8 juta, kelmarin. Rampasan itu dibuat ketika serbuan di pangkalan  Ibrahim Pencen, Rantau Panjang pada jam 11.15 malam. Ketika kejadian,  anggota yang bertugas terserempak dengan… Read more

Wanita Telan 40 kapsul kokain Dari Brazil

Dilaporkan polis berjaya menahan seorang wanita Thailand yang menelan  40 kapsul kokain bernilai RM160,000 di sebuah hotel di di George Town, Pulau Pinang Rabu lepas. Ketika ditahan dan diperiksa di hotel tersebut, polis menemui sebiji kapsul bersaiz 16 sentimeter yang disumbat di dalam kemaluan. Selepas itu wanita ini dibawa ke… Read more

Rekabentuk Apartment Unik

Rekabentuk bangunan yang pelik  dari seluruh dunia menghasilkan satu identiti yang unik yang merupakan hasil luahan kreativiti dari arkitek yang hebat dari sleuruh dunia. Jom tengok antara 20 bangunan apartment yang agak pelik dan unik. 1) Expo 67 – Montreal Quebec, Canada – inspirasi dari Lego

Universiti Khas untuk Ladyboy

Universiti Ladyboy ini mungkin antara yang pertama diperkenalkan dunia. Ianya merupakan sebuah universiti yang terletak di Bangkok, Thailand yang menempatkan semua golongan “mak nyah” untuk mendapatkan pendidikan tanpa sebarang prejudis atau diskriminasi.  Di universiti ini mereka bebas menjadi wanita dan menjalankan kehidupan sebagai pelajar seperti golongan yang lain. Tapi nyah… Read more

Gajah nak jadi Panda

Zaman sekarang ni gajah pun nak jadi panda..haha. Sebenarnya gimik je. Gajah-gajah ni di cat untuk tujuan pertunjukkan di Bangkok. Lagi pun gajah ni macam tak kisah je diorang jadi panda, comel la kot.

Lembu macam Alien di Thailand

Pertama kali tengok benda ni memang macam alien pun tapi sebenarnye lembu yang dilahirkan cacat. Kajian mendedahkan ‘alien’ tu lebih kurang macam bayi manusia sebab kaki depan dia lebih kurang macam tangan. Ia ditemui di Thailand. Penduduk kat situ pulak, buat la adat-adat diorang untuk pengebumian ‘alien’ ni untuk elak… Read more

Undang-undang seluruh dunia.

THAILAND : Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam. SWISS : Dilarang berkebun di hari minggu. SWEDIA : Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka. KOREA SELATAN : polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu… Read more

Pokok berbuah bentuk muka orang

Sepohon pokok berbuah bentuk muka orang ni terjadi di thailand, Aku sendiri pun tak sure macam mana pokok ni boleh berbuah macam ni. tapi aku rase cara nak dapat shape kat buah ni same macam buah tembikai petak. So, aku rase diorang letak topeng kat buah ni…hurm..spesis pokok ape ni?… Read more