8 Tip Diet Mudah.

Sejauh manakah pengetahuan anda tentang diet yang sedang anda lakukan sekarang?Perlu anda ketahui bahawa perkara asas yang perlu anda lakukan ialah memberi fokus kepada makanan yang anda ambil setiap hari di dalam plan pemakanan atau diet anda. Tip-tip yang disenaraikan dibawah akan membantu anda untuk melihat perubahan yang lebih cepat… Read more

Dr Rozmey digantung 2 tahun oleh Majlis Perubatan (MMC)

Dilaporkan Datuk Dr Che Rozmey Che Din telah digantung keahliannya oleh Majlis Perubatan Malaysia (MMC) selama dua tahun berkuatkuasa 14 Mac lepas. Dr Rozmey yang juga Pengasas syarikat Herba Marketing Sdn Bhd itu digantung kerana melanggar Kod Etika Profesional di bawah Akta Perubatan 1971. Beliau akur dengan keputusan pergantungan itu… Read more

“kami tidak bawa balik perempuan”-lihat CCTV

Pada Selasa lalu,dua pemain terengganu Ismail Faruqi Asha’ri(pemain tengah) dan Muslim Ahmad(pertahanan) yang didakwa membawa masuk perempuan ke bilik hotel penginapan mereka di Alor Setar pada awal pagi hari perlawanan Kumpulan B Piala Malaysia menentang Kedah. Menurut Ismail Faruqi, 25 “Berita itu menggambarkan kami tidak bermoral sedangkan kami tidak bersalah… Read more

Puisi Suami Yg Minta Izin Nak Kahwin Lagi Satu..

***Puisi Sang Suami*** Isteriku yang kucintai., jika kau bumiku., akulah mataharmui.. kan ku sinarimu kerana engkau mengharapkan sinaran dariku.. Ingatlah bahtera yg kita kayuh syg., begitu penuh dgn riak gelombang.. Aku pasti akan tetap menyinari bumimu itu., hingga kadang-kadang bumi terasa akan silauan cahayaku.. Lantas aku ingat satu hal bahawa… Read more

Bilangan Cuti Umum Dikekalkan

Menurut berita terbaru, kerajaan tidak akan mengurangkan cuti umum walaupun selepas perlaksanaan gaji minimum di sektor pekerjaan. Ini kerana ada pendapat yang mengatakan cuti umum akan kurangkan supaya dapat meningkatkan produktiviti di kalangan pekerja apabila gaji minimum dinaikkan. Namun, kerajaan memberi jaminan cuti umum tidak akan dikurangkan semata2 untuk meningkatkan… Read more

Gaji Minimum RM900 Bakal Dilaksanakan Pada Julai 2012

Gaji minimum yang dicadangkan oleh Majlis Perundingan Gaji Negara akan dibentangkan di kabinet. Jika mendapat kelulusa, dijangka perlaksanaannya akan berkuatkuasa mulai Julai ini. Cadangan gaji minimum ini adalah untuk pekerja sektor swasta termasuk juga tenaga kerja asing dipelbagai industri. Cadangan gaji minimum RM900 ini dikatakan dipersetujui oleh pelbagai pihak yang… Read more

6 Permata Hati Penyentuh Naluri

Sekiranya kau bekerja semata-mata kerana wang, maka kau tidak akan mendapat kemewahan daripadanya. Tetapi jika kau menyintai sesuatu pekerjaan yang kau lakukan itu, maka kejayaan itu sememangnya milikmu yang abadi.. ~ Ray Kroc, Pengasas McDonalds. Masa depan yang cerah adalah berdasarkan masa lalu yang telah dilupakan. Kamu tidak akan dapat melangkah… Read more

Pelajar Asing Di Saring Dahulu

Sekarang dah ramai sangat warga afrika yang terdapat di Malaysia ni, terutamanya yang masuk melalui visa pelajar. Tetapi sebenarnya mereka buat kerja lain dari yang sepatutnya iaitu sebagai pelajar. Ramai yang terlibat dalam kegiatan tak bermoral dan juga kegiatan jenayah yang boleh membahayakan rakyat negara kita. Untuk saringan ini, hanya… Read more

Makanan Pengubat Tekanan

Makanan mempunyai banyak khasiat ke atas badan manusia, ini kerana makanan terutamanya yang bersifat organik mempunyai banyak vitamin, protein dan zat yang diperlukan oleh badan kita. Jadi tidak hairanlah sekiranya makanan juga mempunyai khasiat yang dapat menghilangkan stress dan memberi kebahagiaan kepada tubuh badan kita. Gandum Gandum memainkan peranan yang… Read more

Kecewa Air Asia Enggan Guna Jambatan Aero

Sepuluh pertubuhan bukan kerajaan (NGO) meluahkan rasa kecewa kerana keengganan syarikat AirAsia untuk menggunakan jambatan aero yang akan disiapkan di KLIA2. NGO2 ini mewakili golongan orang kelainan upaya (OKU) yang terdapat di Malaysia. Sepatutnya jambatan aero ini perlu digunakan oleh golongan seperti perempuan mengandung, kanak2, orang tua dan yang golongan… Read more