Dibelasah kerana samun dan cuba rogol jurujual

Seorang lelaki yang menyamun dan cuba nak rogol seorang jurujual di sebuah bilik hotel bajet di Jalan Melaka Raya 3 telah dibelasah orang ramai. Kejadian yang dilaporkan Bernama itu berlaku pada 11.45 pagi semalam di mana seorang lelaki muda lingkungan umur sekitar 20-an macam tu, dipercayai menceroboh bilik mangsa ketika… Read more

Abu Buang Batu

Cikgu: Kenapa awak lambat, Abu? Abu: Saya lempar batu ke dalam sungai cikgu.. Cikgu: Kenapa nak kena lempar batu pulak? Abu: Sebab batu bagi berat sampan cikgu.. (kebetulan diorang datang ke sekolah naik sampan.) Cikgu: Kamu pulak, Leman? Leman: Saya tolong Abu buang batu, cikgu.. Cikgu: Berat ke batu tu?… Read more

Kerana Cerita Hindustan

Kisah ni terjadi waktu aku mula-mula masuk keje dulu..waktu tu aku menunggu supervisor aku di kantin pejabat..untuk di berikan taklimat kerja…(Semua nih terjadi adalah akibat hobi aku yg suker sgt tengok cite hindustan di t.v). Tunggu punya tunggu supervisor aku pon datang dengan seorang Bangladesh…dan sesi taklimat pon bejalan dengan… Read more

Awal dan Akhir Perkahwinan

Awal Perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “Jom..dari duduk rumah, bosan plak..” Pertengahan Perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “Abang penat laaa..Ayang pergi sendiri laaa..naik lrt ke..drive ke..teksi ke..” Penghujung perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “apa shopping moping..?..aku kompang kang….” *** Awal Perkahwinan Isteri : “Hari ini… Read more

Farmville Nenek

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya. Nenek : “Rahmat, nenek sudah tidak kuat lagi, nenek minta kamu sambung mengusahakan kebun nenek…” Rahmat : “Jangan cakap macam tu, nek…” (dalam hati, tak sia-sia aku balik kampung… dapat pulak harta pusaka nenek). Nenek :… Read more

Lawak Bodoh: Ayam Lari

Pada suatu hari ada seorang lelaki kaya ingin mengadakan kenduri untuk anaknya. Untuk itu dia ke bandar untuk membeli ayam di kedai Pak Kepek. Lelaki kaya : Saya ingin memesan 100 ekor ayam untuk esok, ini alamat saya (seraya memberikan kadnya). Pak Kepek: Baik tuan,saya akan suruh anak buah saya… Read more

Pantang Wanita Kalau Lelaki..

Lelaki memang berbeza dari wanita. Setiap ciri adalah berbeza samada dari segi percakapan, gaya, gerak geri, penulisan dan sebagainya. Dan sebab itulah terdapatnya beberapa sikap yang pantang bagi wanita sekiranya lelaki berbuat begini kepada dirinya. :korek2: Suka menyampuk Apabila mendengar sesuatu cerita, menjadi cepat bosan, hilang sabar dan suka menyampuk…. Read more