DBKL Beri Diskaun Kompaun Trafik

Menurut berita terkini, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan memberikan diskaun bagi bayaran kompaun kesalahan trafik sepanjng bulan februari ini. Diskaun ini adalah sempena sambutan Hari Wilayah Persekuatuan yang disambut pada 1 Februari 2012. Diskaun yang diberi adalah dengan pengurangan RM30 bagi setiap kompaun yang perlu dibayar bagi kesalahan trafik… Read more

Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 2

Sambungan daripada part 1 –> http://www.esempoi.com/tips-blogging/tips-dan-cara-untuk-naikkan-ranking-alexa-part-1/ Pada entri part 1 saya ada nyatakan yang saya dapat buat kesimpulan dari pemerhatian dan kajian saya terhadap trafik dan ranking alexa. Jadi di sini saya nak terangkan apa yang saya dapat dari kajian saya tentang ranking Alexa dan kaitan dengan trafik. Pertama sekali,… Read more

Arena Kereta – Blog Niche Kereta @ Automatif Untuk Anda

Dalam dunia blogging, terdapat banyak blog yang mempunyai niche tentang kereta ataupun automotif. Automotif ni lebih meliputi semua tentang kenderaan seperti kereta, motorsikal, trak dan sebagainya. Banyak blog yang terkenal seperti paultan.org, kereta.info, arenakereta.com dan banyak lagi. Rasanya blog yang berbahasa melayu tak banyak. Arena Kereta adalah salah satu daripadanya…. Read more

Punca Pendapatan Dari Blog

Blog ni sebenarnya boleh memberikan kita peluang untuk mendapatkan pendapatan atau duit. Banyak cara yang kita boleh gunakan dalam menghasilkan duit ini. Saya kategorikan punca pendapatan tersebut kepada tiga iaitu melalui iklan banner persendirian, syarikat pengiklanan berbayar dan melalui review artikel. Iklan Banner Persendirian – contoh iklan banner persendirian adalah… Read more

Blog Baru Muncul Tapi Trafik Mantap – CeritaMamat.com

Saya nak cerita sikit hari ni tentang satu blog yang saya baru jumpa baru2 ini. Blog ini diberi nama ceritamamat.com. Anda boleh kunjungi blog tu di sini –> www.ceritamamat.com Blog ni sebenarnya dimiliki oleh seorang pelajar yang baru berumur 17 tahun dan akan mengambil peperiksaan SPM pada tahun ini. Saya… Read more

Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 1

Hari ni saya nak kongsi sikit tentang cara-cara untuk tingkatkan ranking alexa. Tapi kenapa nak kena naikkan ranking alexa ni? banyak sebab sebenarnya, terpulang pada masing2 untuk menentukan sebabnya. Ada yang nakkan ranking tinggi sebab nak promote blog, ada yang nak ranking tinggi sebab kepuasan, ada yang nak jadi top… Read more

Kedudukan Terkini Pertandingan Komen Dan Menang

Just nak update kedudukan terkini pengomen terbanyak bagi pertandingan komen dan menang Esempoi. Setakat ini, ini adalah screenshot yang saya ambil di homepage esempoi: Untuk makluman, saya hanya tengok mereka yang mendaftar sahaja. So, sekarang ni, tempat pertama adalah Yiedpozi, ke 2 Luqman Hakim dan ketiga Ramli. Tetapi yang lain… Read more

Buat Duit Dengan Blog

Hari ni saya nak buat posting sikit tentang buat duit dengan blog sebagai entri khas bagi pertandingan SEO di blog 2dayblogger.com. Pertandingan SEO ini dianjurkan oleh pemilik blog tersebut iaitu Faisal. Jadi saya nak buat post sikit tentang buat duit dari blog ni. Ada orang kata kita boleh buat duit… Read more

Kereta Terbang Ciptaan India…

Trafik jam memang memeningkan kepala kita, tetapi orang India ada ciptaan canggih untuk menyelesaikan masalah ini.. Nak tau apa caranya, meh tengok gambar dibawah ni: Kereta ni digelar “the flying marutti” oleh penciptanya. Kereta ni guna konsep vacum pada bahagian bawahnya atau dekat tayarnya. Entahla.. macam2 ada sekarang ni..