Curi Di Kajang,Tangkap Di Melaka.

Sepandai-pandai tupai melompat,akhirnya jatuh ke tanah juga,begitulah yang berlaku kepada lima penjenayah yang telah berjaya melarikan lima buah kereta jenis Honda daripada bilik pameran kenderaan itu di Bandar Sungai Long,Kajang Selangor 25 September tidak ke mana apabila kesemuanya diberkas selepas pulang dari Pulau Besar di sini kelmarin. Kesemua suspek berusia… Read more

4 Mekanisme Pertahanan Diri Haiwan Yang Sempoi Tapi Pelik

Bukan manusia jer yang mampu mempertahankan diri tau, haiwan pun ada cara tersendiri diorang untuk mempertahankan diri mereka sendiri. Saksikanlah.. 1. Timun Laut Apabila merasa diancam, timun laut akan mengubah dirinya daripada keras menjadi lembut atau daripada lembut menjadi keras mengikut keadaan.¬†Seperti echinoderms yang lain,timun laut mempunyai sejenis kolagen di… Read more

Tupai Adik beradik Kucing

Pada mulanya, ingat tupai ni cuma berkawan dengan kucing ni tapi tak sangka pulak tupai ni menyusu dengan ibu kucing sekali… Hurm, takde info pasal pemilik kucing ni tapi serius comel sangat diorang ni…miawww dan err (camne bunyi tupai ek?) hehe Source: Miezekatzen