Benda Besar Punya…

Jom tengok “benda-benda” yang dibesarkan untuk tujuan mercu tanda dan sebagainya. Ada kapak , pemukul baseball , kasut, kerusi, pemukul telur, strawberi dan telur yang besar punya…

Tetikus Halimunan

Anda pasti biasa menggunakan tetikus dengan dua butang untuk diklik. Tapi pernahkah anda menggunakan tetikus halimunan ? Tetikus yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar kerana sememangnya tiada tetikus. Bunyi macam pelik kan. Penemuan Mouseless menghapuskan keperluan memiliki tetikus fizikal sama sekali tapi masih memberikan interaksi intuitif. Mouseless terdiri daripada… Read more

Basikal Mewah Edisi Terhad

Chrome Hearts yang merupakan jenama mewah Amerika telah bekerjasama dengan Cervelo untuk menghasilkan sebuah basikal lumba edisi terhad. Basikal ini dihiasi dengan grafik Chrome Heart, kulit serta logam berharga. Ianya pasti untuk memenuhi keperluan golongan mewah dengan harga USD 60, 000. Wow, kalau ditukar duit Malaysia, lebih RM 200,000. Dah… Read more

Koleksi Grafitti Tandas

Anda pasti pernah melihat tandas-tandas awam yang diconteng kan. Nampaknya “part time job” ini bukan setakat popular di negara kita, malah turut popular di negara barat. Toilet grafitti yang bermaksud coretan-coretan pada dinding yang menggunakan komposisi warna, garis, bentuk, dan volume untuk menuliskan kata, simbol, atau kalimat tertentu. Apapun, sila… Read more

Biskut Raya Scary…

Puasa dah nak dekat… Lepas tu raya… Sempena raya menjelang tiba ni jom kita tengok biskut raya unik untuk pengunjung… hehe

Universiti Khas untuk Ladyboy

Universiti Ladyboy ini mungkin antara yang pertama diperkenalkan dunia. Ianya merupakan sebuah universiti yang terletak di Bangkok, Thailand yang menempatkan semua golongan “mak nyah” untuk mendapatkan pendidikan tanpa sebarang prejudis atau diskriminasi.  Di universiti ini mereka bebas menjadi wanita dan menjalankan kehidupan sebagai pelajar seperti golongan yang lain. Tapi nyah… Read more

Sehidup Semati

Kisah cinta menyayat hati ini sebenarnya berlaku dalam bulan Februari tahun ni.Seorang lelaki Cina Zhuang Huagui 26 tahun mengambil keputusan untuk mengahwini kekasih hatinya Hu Zhao,21 yang telah terbunuh seminggu sebelum tarikh perkahwinan mereka. Hu Zhao telah ditikam sehingga menyebabkan kematiannya oleh perompak. Mengenangkan janjinya, pengantin lelaki mengambil keputusan untuk… Read more

Koleksi Setem Termahal di Dunia

Anda pernah tengok filem Setem? Menarik kan filem tu… haha… Mengumpul setem merupakan antara hobi popular di dunia. Ramai penggemar setem sanggup membelanjakan wang yang banyak semata-mata untuk memiliki setem idaman. Berikut antara setem termahal dari seluruh dunia. 1. The Three-Skilling Yellow: $ 2.3 million Setem The Three- Skilling Yellow… Read more

Gambar Piala Dunia Setelah di “Photoshop”

Jom sekodeng gambar-gambar semasa Piala Dunia lepas setelah di “Photoshop”kan…