Ayam miliki 10 jari kaki

Seorang penternak di Kuala Pilah, Maimon Mohd Zain, 45, tidak menyangka seekor ayam yang dibelanya mempunyai 10 jari kaki. Perkara ini hanya disedarinya apabila dia sering membelai ayam berkenaan dan selepas itu barulah dia perasaan ayamnya itu ada 10 jari kaki. Menurut Maimon dia membeli anak ayam itu daripada peniaga… Read more

Meraikan Tahun Ular

Di sebuah bandar yang terletak di Filipina,seorang lelaki bermain dengan beberapa ekor ular sawa sempena meraikan kedatangan Tahun Ular mengikut Kalendar Cina pada tahun depan. Sejumlah orang menyaksikan persembahan lelaki itu di Bandar Malabon dimana lelaki tersebut berbaring bersama ular-ularnya.Ternyata persembahan lelaki ini telah berjaya menarik minat orang ramai kerana… Read more

Ukiran labu menyeramkan

Ketika sambutan hari Halloween, buah labu pastinya menjadi pilihan untuk dijadikan ukiran unik. Di Michigan, Amerika Syarikat , terdapat bengkel yang menghasilkan ciptaan labu Halloween yang menyeramkan yang diukir oleh Ray Villafane dan Andy Bergholtz . Dikatakan Villafane meyedari bakat mengukirnya  selepas menawarkan khidmat mengukir labu kepada seorang muridnya dan dia… Read more

Peluk Saja Dapat Minuman Percuma.

Pelik tapi benar,jika biasanya sebuah vending machine akan mengeluarkan barang yang dijual setelah anda memasukkan wang tetapi yang ini memang sesuatu yang sangat berbeza apabila vending machine yang dikeluarkan oleh syarikat minuman Coca Cola ini hanya perlu dipeluk,dan ia akan mengeluarkan setin minuman.Percuma tanpa memerlukan wang! Kali ini Coca Cola… Read more

12 Iklan Yang Dilarang.

Iklan adalah media untuk menyampaikan pesanan kepada masyarakat yang paling efektif.Salah satu syarat iklan agar dapat meninggalkan kesan yang mendalam dan terus diingati oleh masyarakat adalah harus unik dan menarik perhatian. Iklan-iklan berikut ini memang unik dan menarik,tetapi malangnya semua iklan ini dilarang untuk diterbitkan di atas sebab-sebab tertentu :    … Read more

Katak Berkaki Tujuh.

Di sebuah wilayah Guangzhou,China telah ditemui seekor katak yang memiliki tujuh kaki.Wu Xiaotan,seorang pelayan restoran menemui spesies katak yang unik ini semasa menghidangkan sajian di restoran tempat beliau bekerja. Disebabkan oleh keunikan yang terdapat pada katak tersebut,Wu membuat keputusan untuk memelihara katak itu sebagai haiwan peliharaannya.

Fesyen Selebriti Yang Tak Serupa Fesyen..

Fesyen..sesuatu yang unik dan berseni..tapi adakah keterlaluan untuk dikatakan terdapat fesyen yang terlalu berseni sampaikan kehilangan seni nya?? Korang tak percaya?? Just sit and watch out..    Terrence Koh dan fashion yeti nya..korang rasa korang nak guna fesyen nie tak masa korang tengok konsert atau tym shopping?? Yucckkkss..!! Kalau kepala… Read more

Projek Seni Sempoi dan Unik

Unik, sempoi dan luar biasa..!! Itu lah yang boleh di ulas mengenai empat projek seni yang kreatif dan berdaya cipta oleh artis-artis yang telah menggunakan beberapa medium untuk mewujudkan hasil seni mereka. Tak guna ulas lebijh alnjut, korang saksikan sendiri ek..?? 1. Nama projek : ‘Paper Darth Project’       Pencipta… Read more

Tatu Unik di Gigi

Pernah tak korang dengar tentang tatu gigi..?? Mesti pertama kali korang dengar kan..?? Untuk pengetahuan korang, tatu gigi ni tengah dok FoFular kat India tau..?? Diorang melukis pelbagai jenis tatu di gigi diorang seperti tengkorak, bunga, haiwan, serangga terbang seperti rama-rama, dan ada yang melukis wajah pemimpin dunia di gigi… Read more