Lelaki Magnet Kembali Beraksi

Lelaki yang dikatakan berkebolehan menarik benda besi kembali menonjolkan diri setelah sekian lama mendiamkan diri. Kali terakhir dia muncul adalah pada tahun lepas. Lelaki tersebut bernama Tan Kok Thai yang berasal dari Gunung Rapat, Perak. Kebolehannya memang unik dan menakjubkan orang ramai. Namun kali ni dia mengatakan dia mempunyai kebolehan… Read more

Cacing Naga?? Apakah Itu.??

Penduduk di kawasan Tanjung Api-api (TAA), Banyuasin, Sumatera Selatan, telah dihebohkan dengan penemuan cacing nipah sepanjang 2.5 meter. Uniknya, cacing itu mempunyai dua taring besar di kepala. Pelik kan.?? Kerana bentuknya yang unik, cacing nipah itu telah diberi jolokan cacing naga. Badan cacing naga sedikit mirip lipan yang mempunyai banyak… Read more

Teksi Touch Skrin Mewah Tanpa Pemandu

Perjalanan di dalam teksi adalah agak membosankan sekiranya anda tidak berbual2 dengan pemandunya.  Tapi bila direnungkan dari segi lain, kita pasti rasa terganggu dengan adanya pemandu yang berniat jahat terhadap penumpangnya..apalagi jika mangsa adalah seorang perempuan mahupun orang tua yang mudah menjadi mangsa rompakan dan mangsa rogol. Tapi ini tidak… Read more

Ikan Unik Yang Berubah Saiz

Pernahkah anda terfikir akan kewujudan ikan yang dapat mengubah saiz tubuhnya sendiri? Pelik tapi benar. Perkara inilah yang menjadi persoalan utama kapada seorang saintis dari Finland. Hasil kajian beliau telah dikeluarkan di jurnal FUNCTIONAL ECOLOGY. Fenomena ini merupakan fenomena pengecilan tubuh pertama yang ditemui pada ikan. Kajian telah membuktikan bahawa… Read more

Fakta Unik Tentang Payudara

Salah satu daya tarik paling utama bagi seseorang wanita adalah di bahagian payudaranya. Namun, ada beberapa perkara unik tentang payudara yang mungkin belum anda ketahui. Berikut merupakan beberapa fakta mengenai aset wanita paling berharga itu.. :study: 1. Implan payudara selamatkan nyawa.. Seorang wanita  yang terlibat dalam satu kemalangan kereta telah… Read more

Senibina Pelik dan Kreatif di Dunia

Senibina bangunan tidak terkecuali mampu mengagumkan orang ramai dan boleh dijadikan tarikan pelancong dengan syarat ia bukan seperti bangunan pencakar langit biasa, sebaliknya diberi sentuhan unik yang boleh mengundang pertanyaan bagaimana ia dibina. Lihat saja gambar-gambar di bawah, memang pelik tetapi kreatif dan lain dari yang lain…bentuk rumah terbalik pun… Read more

Rekabentuk Apartment Unik

Rekabentuk bangunan yang pelik  dari seluruh dunia menghasilkan satu identiti yang unik yang merupakan hasil luahan kreativiti dari arkitek yang hebat dari sleuruh dunia. Jom tengok antara 20 bangunan apartment yang agak pelik dan unik. 1) Expo 67 – Montreal Quebec, Canada – inspirasi dari Lego

Ofis Unik

Penah tengok tak ofis yang dibuat 100% dari kadbod. Rajin betul diorang ni buat replika ofis dari kotak kadbod. Dari kerusi meja, bakul sampah, memo, telefon sampai la kepada komputer. Ofis asalnya ade kat gambar paling bawah. Jika anda adalah seorang bekerja keras, setia pada komputer, ini adalah pemandangan yang… Read more