8 Alasan Tolak cinta Bestfriend

Dari kecil kamu berkawan dengan nya. malah keakraban seperti seorang yang bersaudara. Namun kini tiba-tiba dia meluahkan perasaan cintanya terhadapmu. Kamu pasti berasa serba salah untuk memberikan jawapan. Mahu terus mengatakan tidak sudi, bimbang menyakiti hatinya namun untuk menerimanya tidak pernah ada rasa cinta dihatimu terhadapnya. Berikut 8 alasan yang… Read more

6 Doa Mengelak Kena Sihir

Dibawah ini dinyatakan cara-cara atau amalan yang boleh dilakukan untuk memagar diri anda dari perbuatan jahat tukang sihir atau pengamal ilmu hitam. Sihir mungkin tidak mengenal siapa anda. Ia boleh menyerang anda.. ketahuilah cara memagari diri anda dari sihir dan gangguan syaitan. 1. Makan Tamar ‘Ajwah dan Tamar Madinah Amalkan… Read more

Benar Walaupun Pelik

Jom tengok koleksi gambar yang diambil ketika berlakunya sesuatu. Nampak seperti pelik tapi ianya sememangnya benar-benar belaku. Momen yang berjaya dirakam di waktu yang tepat.

Sehidup Semati

Kisah cinta menyayat hati ini sebenarnya berlaku dalam bulan Februari tahun ni.Seorang lelaki Cina Zhuang Huagui 26 tahun mengambil keputusan untuk mengahwini kekasih hatinya Hu Zhao,21 yang telah terbunuh seminggu sebelum tarikh perkahwinan mereka. Hu Zhao telah ditikam sehingga menyebabkan kematiannya oleh perompak. Mengenangkan janjinya, pengantin lelaki mengambil keputusan untuk… Read more

Cara bijak untuk Tidak Dimakan

Ni la aksi lagak ngeri seekor rusa. Ada ke patut dia pergi main-main dengan geng cheetah? Yang peliknya walaupun cheetah tu siap jilat-jilat leher dia, rusa ni rilek je. Tak tahu la kalau diorang ni dah memang kawan baik kan… atau mungkin jugak cheetah ni dah kenyang..hoho

10 Wanita Terkejam Didunia

Kat sni ade bebebrapa list pembunuh wanita paling kejam yang pernah tercatat dalam sejarah. Muka je nampak baik tapi hati kejam, tade perasaaan perikemanusiaan langsung.hu

Telefon Bimbit yang Paling Kebal

Sekarang ini telefon bimbit sudah menjadi keperluan dan bukan lagi kehendak. Agak mustahil untuk seseorang itu tidak mempunyai telefon bimbit kerana ia bukan sahaja digunakan untuk tujuan komunikasi tapi banyak lagi. Jika kita kehilangan telefon atau ia mengalami kerosakan, pasti akan menjadi satu beban kepada kita. Oleh itu, telefon bimbit… Read more

Coklat yang Sayang untuk Dimakan…

Coklat memang menjadi kegemaran semua orang tak kira la lelaki ke perempuan tua ke muda ke. Walaupun kononnya coklat tidak baik untuk kesihatan dan akan menggemukkan, tetapi ia tetap menjadi kegilaan ramai. Berikut adalah gambar beberapa bentuk coklat yang unik dan menarik sampai korang pon akan terasa sayang untuk memakannya.

Cacatan 2009 untuk 2010

Selamat Tahun baru buat pembaca esempoi.com. Harap-harap belum terlambat untuk mengucapkannya sebab semalam tak sempat nak buat post baru disebabkan busy dengan rumah sewa dekat shah alam. Penat tak terhingga..huhu. Hari ni penat nak angkat barang pulak. Kat sini aku nak catatkan beberapa perkara tentang 2009 yang aku sendiri taknak… Read more

Ciptaan Jepun- Pelik dan Tak Berguna

Bila otak dah kreatif sangat macam-macam gadget dicipta. Same la macam orang-orang jepun ni. Jom tengok koleksi ciptaan jepun ni: Mop lantai bayi: senang sikit, takde la sia-sia diorang merangkak merata-rata dalam rumah korang..haha Payung Elak Hujan : Kadang-kadang pakai payung pun boleh basahkan? haa..korang guna la payung ni, dijamin… Read more