Beijing Olympics versi Lego

Koleksi rekaan lego versi olimpik di Beijing. Walaupun dah lame tapi jom tengok rekaan dier lagi detail. Source: HKLUG Update: Aku sudah pun menyediakan update esempoi untuk sebulan, pastu aku buat autopost. Malangnya tak jadi automatik pulak..hu Blog esempoi.com telah pun menerima iklan dari innity !! Yay ( best ke… Read more

Perkhemahan secara Kreatif

Jadikan perkhemahan korang lebih mudah dan kreatif. Kalau dulu nak pasang khemah pun amik masa 5 jam, sekarang tak sampai 5 minit pun dah siap. Jom tengok design khemah-khemah ni…

Rahsia disebalik nombor rumah anda

Pernah tak anda terfikir mengapa anda memilih rumah yg anda duduki sekarang? Apa nombornya? Apa yang menyebabkan anda tertarik untuk mendiami rumah tersebut?. Ikuti rahsia disebalik nombor rumah anda. Jom kita kira apakah no yang mewakili rahsia disebalik no rumah anda. Kiraan: Nombor 17 = 1+7=8 Jadi angka rumah anda… Read more

Salam Merdeka, 1 Sept bermula

Salam merdeka semua, maaf sebab tiada post untuk beberapa hari. Busy dengan hal peribadi dan tugasan. hey, 1 September dah mula, takkan semangat merdeka dah hilang…merdeka tetap merdeka =) KUALA LUMPUR: Tiada sebarang sambutan ambang merdeka akan diadakan di dua lokasi utama sambutan itu seperti tahun-tahun sebelum ini iaitu di… Read more

Jom kotorkan kereta

Kalau kereta korang kotor macam ni mesti korang berbangga punye…walaupun kotor, nampak lawa je…haha. Hurm, ala korang pun boleh buat sendiri. Amik air lumpur satu baldi, pastu simbah kat kete korang. P/s: aku janganan kete,…basikal buruk pun takde :merana: Go to Scott Wade’s official site to check out more photos… Read more

Celcom Jahat…haha

Video-video ni membuktikan betapa jahatnye celcom….Korang tak caye??? Tengok video ni… VIDEO celcom 1 VIDEO celcom 2 VIDEO celcom 3 haha…Ape-ape pun aku sayang sangat kat celcom broadband aku, walaupun kadang-kadang aku tak puas hati dengan servis dier,tapi kalau takde celcom broadband…takde la blog ni…hoho Gambar dari: perisik-rakyat.com

Kanak-kanak Bina Loji Nuklear.

Ini adalah kisah benar yang dipetik dari isu semasa. Loji nuklear yang di bina oleh kanak-kanak tersebut telah membuat pihak polis dan bomba gelisah tak tentu arah. Ini mungkin sebab pendedahan terhadap perkara tersebut mampu mendorong kanak-kanak membuat perkara diluar jangkaan kita. Adakah kanak-kanak itu bijak? atau pengaruh televisyen? BERLIN… Read more

Masjid Besi- Landmark Baru di Putrajaya

Aku ingat lagi waktu tu aku datang ke putrajaya ( setahun lepas) lawatan Part 4 untuk subjek construction, tiba-tiba aku nampak bangunan ni, aku tertanya-tanya, Ape tu? Masjid ke? Takkan la Putrajaya nak buat dua masjid kot…… Sekarang aku baru tahu ia memang masjid…er, 2 buah masjid di Putrajaya? ermm..maknanya… Read more

PISCES : YANG SENSITIF

PISCES : YANG SENSITIF Ciri Positif Orang yang lahir pada tarikh antara 19 Febuari hingga 20 Mac dikatakan bernaung di bawah zodiak Pisces, yang berlambang ikan. Anda mengutamakan cinta sejagat, bersifat manja, sentiasa mencari ilham, memperlihatkan kepercayaan, ada persefahaman, berjiwa puitis, gemarkan muzik, beragama, bersifat setia, mampu melayan diri, mengutamakan… Read more