Nilai Sebuku Roti.

Semasa perlawanan UEFA Cup antara Athletic Bilbao(Spain) dan Trabzonspor(Turki),salah seorangn penyokong Bilbao cuba untuk mengalih perhatian penjaga gol Trabzonspor,Tolga Zengin dengan melemparkan sebuku roti kepada penjaga gol tersebut. Tetapi Tolga Zengin telah mengutip roti tersebut dan meletakkannya di dahi.Kemudian beliau memberikan roti tersebut kepada pengawal keselamatan bagi mengelakkan roti tersebut… Read more

Meminta Maaf dan Memaafkan..

Meminta maaf dan memaafkan..apa definisi sebenar di sebalik kata-kata MAAF yang 1 ini? Apabila korang dah buat orang lain bengang, korang mestilah meminta maaf kat diorang. Dan kalau orang lain pulak yang membuat salah kepada korang, maafkanlah juga kesalahan diorang. Perkataan ini sering diucapkan ketika kita berada dalam keadaan serba… Read more

Projek Balas Dendam Ntah Apa Ntah..

Selepas jbc membelasah dan melanggar m_g, Beliau terloncat-loncat tanda gembira. tiba2 satu malam, m_g telah menjadi hantu!! Beliau ingin membalas dendam kpade saudara jbc yg tlh belasah dan melanggar beliau. Beliau pon merancang plan Z untuk membalas dendam. Keesokan harinya, m_g telah pergi ke rumah jbc dan mencuri motor nya…. Read more

Puisi Suami Yg Minta Izin Nak Kahwin Lagi Satu..

***Puisi Sang Suami*** Isteriku yang kucintai., jika kau bumiku., akulah mataharmui.. kan ku sinarimu kerana engkau mengharapkan sinaran dariku.. Ingatlah bahtera yg kita kayuh syg., begitu penuh dgn riak gelombang.. Aku pasti akan tetap menyinari bumimu itu., hingga kadang-kadang bumi terasa akan silauan cahayaku.. Lantas aku ingat satu hal bahawa… Read more

Stail Rambut Berwarna-Warni Selena Gomez

Wow..Selena Gomez warna warni kan rambutnye..?? Kalau dah artis luar negara yang start trend nie, confirm,,! Dalam dua tiga minggu nie,,akan berwarna-warni jugaklah rambut remaja kita di Malaysia nie..jom kita saksikan sama-sama.. * sesaper yg masih sayang kan rambut hitam manisnya tu, jgn tiru aksi merbahaya ini..hehehe..  :korek2:

Kuntilanak Oh Kuntilanak..

Maka tersebutlah kisah 3 ekor pontianak yang masing-masing nak tunjuk teror satu sama lain. Lalu diorang pun mengadakan sebuah pertandingan nak tunjuk sapa paling power. Pontianak yang paling muda diberi kesempatan untuk memulakan pertandingan. Lalu dia pun terbang secepat kilat, tak sampai 2minit dah balik. Mukanya penuh dengan lumuran darah,sangat gerun dan menyeramkan. Terus dia… Read more

Kerana Cerita Hindustan

Kisah ni terjadi waktu aku mula-mula masuk keje dulu..waktu tu aku menunggu supervisor aku di kantin pejabat..untuk di berikan taklimat kerja…(Semua nih terjadi adalah akibat hobi aku yg suker sgt tengok cite hindustan di t.v). Tunggu punya tunggu supervisor aku pon datang dengan seorang Bangladesh…dan sesi taklimat pon bejalan dengan… Read more

Awal dan Akhir Perkahwinan

Awal Perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “Jom..dari duduk rumah, bosan plak..” Pertengahan Perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “Abang penat laaa..Ayang pergi sendiri laaa..naik lrt ke..drive ke..teksi ke..” Penghujung perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “apa shopping moping..?..aku kompang kang….” *** Awal Perkahwinan Isteri : “Hari ini… Read more

Lawak Sahabat

2 org sahabat yg dah lama tak berjumpa…tiba2 terserempak di pasar  malam..dorang nie sama2 mempunyai anak..pastu bersoal siasat la dorang nie. Kt: Hai Jenny..!! dah lama kita tak jumpa kan…??? Jenny: a’a la..da lame gak kite x jumpa..ko apa kabar skg nih?? Kt: Ha..aku baek2 jer..mcmmne ngan anak ko? Baik… Read more

Lelaki Handsome vs Lelaki tak Handsome

Kalau lelaki handsome pendiam Perempuan akan cakap: woow, cool giler… Kalau lelaki tak handsome pendiam Perempuan akan cakap: eh perasan bagus… Kalau lelaki handsome berbuat jahat Perempuan akan kata: nobody’s perfect Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat Perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah! Kalau lelaki handsome menolong… Read more