5 Gaya Rambut Yang Membuat Wajah Tampak Kurus

Kepada golongan wanita yang inginkan wajah yang kelihatan kurus dengan gaya potongan rambut moden,di sini terdapat 5 jenis potongan rambut yang tepat.Dengan ini,wajah yang kelihatan tembam juga dapat disembunyikan. 1.Layer Potongan rambut secara layer akan memberi efek tirus pada wajah dan membuatkan rambut kelihatan penuh.Layer juga memiliki potongan-potongan yang mampu… Read more

Guna gunting, kapak rompak mesin ATM

Macam-macam jenis cara nak merompak zaman sekarang, sebelum ni perompak-perompak larikan duit melalui lubang sampah dan yang terbaru ada yang guna gunting dan kapak untuk pecahkan mesin ATM. Kejadian yang terbaru ini berlaku di sebuah bank di Jalan Pasir Mas-Tendong. Walaubagaima usaha perompak itu gagal kerana perbuatan itu disedari orang awam… Read more

Betty Benafe Bakal Berkahwin 8 Disember 2012.

Pelakon dan penyanyi,Betty Benafe bakal menamatkan zaman solo pada 8 Disember 2012 ini bersama jejaka pilihan kacukan Inggeris,Lubnan,Bruce Dargus. Pasangan ini mula dilihat tampil di khalayak umum ketika majlis perkahwinan pelakon Ana Dahlia sekitar hujung tahun lalu dan dikhabarkan mereka kini bersedia untuk perkahwinan sendiri.Betty Benafe berkata kehadiran Bruce Dargus… Read more

Suri Rumah Hina Guru di Facebook.

Mungkin apa yang ditulis oleh wanita ini ada yang betul tetapi dia perlu ingat bukan semua guru bersikap begitu.Agak tidak adil kepada golongan para guru yang amat komited dengan tugas mereka yang semakin hari semakin mencabar di zaman ini. Suri Rumah ini boleh mengambil tindakan yang lebih efisien lagi untuk… Read more

Mak Tendang Bola Kat Muka Anak

Hmmmmm…macam-macam yang berlaku pada dunia zaman sekarang. Baru-baru nie laman video Youtube heboh dengan kemunculan video seorang ibu yang sedang bermain bola dengan anaknya telah dengan tidak sengaja menendang bola itu tepat ke arah muka anak kecilnya yang berusia antara 3-4 tahun itu. Sedang anaknya syok-syok bermain bole sorang-sorang, maknya… Read more

Tabiat Tidur Pelik

Hmmm..dunia zaman sekarang..nak tidur pun macam-macam tabiat pelik yang ada..ada yang menonggeng, ada yang melintang, ada yang suka tidur berdiri, ada pulak yang kencing sambil tidur, dan ada jugak yang suka tidur dalam keranda..hmmm..korang tengok ler sendiri….                      Hohoho…bagi aku lah kan..selesa lagi tidur berbaring macam biasa, guna selimut..hmmm..boleh berdengkur… Read more

Kena Penjara Sebulan Curi Seluar Dalam

Hanya kerana dua kotak seluar dalam, seorang pemandu lori dihukum penjara selama sebulan oleh mahkamah. Dia mengaku bersalah mencuri seluar dalam tersebut disebuah pusat membeli belah. Dia juga dihukum bermula dari tarikh dia ditangkap pada ahad lepas. Dia dikatakan mencuri dua kotak seluar dalam berjenama Alain Delon yang bernilai RM30…. Read more

Tradisi Elak Ditanduk Lembu Menjelang Tahun Baru

Di negara Colombia terdapat satu majlis tradisi yang mana orang ramai memberanikan diri untuk dikejar lembu jantan yang bengis. Tradisi ini biasanya diadakan menjelang tahun baru. Namun dalam kejadian baru2 ini, beberapa orang telah gagal mengelak diri dari ditanduk lembu. Mereka hanya cedera yang tak berapa parah ditanduk lembu2 yang… Read more

Kahwin Lambat Punca Kesuburan Turun

Sekarang ni ramai antara kita yang kahwin lambat atas pelbagai sebab tertentu. Fenomena ini memang menjadi2 pada zaman moden sekarang ini. Ramai yang lebih mementingkan kerja serta mengutamakan kehidupan peribadi. Selain itu, faktor kewangan juga menjadi penghalang untuk kahwin awal. Namun, menurut kajian terkini, kahwin lambat menjadi salah satu faktor… Read more

Kereta BMW 325i Fasha Sandha Hilang?

Saya ada baca kosmo hari ni, kata paper tersebut kereta BMW milik Fasha Sandha hilang?. Hm, katanya hilang masa pergi ke salun miliknya. Kawasan tu dekat2 dengan Wangsa Maju. Pastu dikatakan hilang dalam masa 10 minit selepas meletakkan kereta tersebut. Cepat je pencuri tu songlap kereta  tu yer. Macam2 la… Read more