10 pistol terbaik dunia

Pistol merupakan senjata api yang boleh diguna pakai dengan satu tangan. Kata ‘pistol’ mulai digunakan untuk menggambarkan senjata api genggam pada abad ke-18. Pada abad ke-15 pistol bererti sebuah pisau kecil yang boleh disembunyikan di dalam pakaian.

Pistol atau senjata api genggam dibagi menjadi dua jenis utama.

  1. Revolver, yang menggunakan kamar peluru yang berputar.
  2. Pistol biasa, yang kamar pelurunya menyatu dengan laras.

Pistol menggunakan kaliber peluru yang bervariasi, dari .22 sampai .50 cal. ini ada beberapa urutan jenis pistol terbaik di dunia menurut saya. Berdasarkan ketepatan, daya tembakan, kapasitas keampuan dari setiap senjata. Berikut ini ada 10 jenis senjata api katagori (Pistol/Revolver)

NUMBER 10
BARRETA 92 / ITALIA.
Specification : round box magazine/ semi-automatic

pistol-1

NUMBER 9
WALTHER P99 / JERMAN.
Specification : Feed system 12 or 16 round box magazine / semi-automatic

pistol-11

NUMBER 8
HS2000/Springfield armory / CROATIA.Weight : 0,89 kg
catridge : 9×19 mm
feed system : 9/12/13/16
round box magazine

pistol-12

NUMBER 7
SIG P250 DCC SWITZERLAND/ GERMANY.Round box magazine/ semi automatic

pistol-13

NUMBER 6
HACKLER & KOCH MARK 23 /GERMANY/ USA.
Specification : box magazine/semi automatic

pistol-14

NUMBER 5
GLOCK 19 / AUSTRIA.
Specification : Round box magazine/ semi automatic

pistol-15

NUMBER 4
FN FNP-45 /BELGIUM /USA.
Specification : Round Magazine/ Semi Automatic

pistol-16

NUMBER 3
HECKLER & KOCH USP / GERMANY.
Specification : Round Magazine/ Semi Automatic

pistol-17

NUMBER 2
P3 / INDONESIA.
Specification : Round Magazine/ Semi Automatic

pistol-18

NUMBER 1
FN FIVE-SEVEN/BELGIUM.
Specification : Round Magazine/ Semi Automatic

pistol-19

Comments

comments

27 thoughts on “10 pistol terbaik dunia

  1. Kalau boleh pakai, aku nak pakai nombor 3 tu. smart betul. leh simpan dalam kocek je. :teruja:

  2. ala takder revolver la dlm list nih. tapi kalau takder revolver pon ingatkan desert eagle no. 1. dlm counter strike desert eagle paling beshhh (dlm game la)

  3. aku translate dr indo.. :korek:

    yang tak reti tu, aku biar je la. janji rakyat malaysia memahami.. :jalan:

  4. Kenape 9mm dan 10mm x der sedangkan dierlah pistol yang paling “classic”. Dan revolver pun x der. Tau lah revolver agak berat dari pistol len tp tembakan die bleh tahan!!

  5. walaupun pistol2 suma tu nmpk chomel ..tpi lam hati ..sungguh seram .. terbyg yg bukan2..hehehe..

    :jalan:

  6. hoi bingung nih masak ga ad keteranganya ////////////////?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? :jahat: :marah:

  7. :study: bkn desert eagle ke yg terbaik..fn-five 2 ptotnya bwh desert eagle..desert eagle 2 umpama shotgun kalo dikira kuasa perosak dy..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge