Cara Tambah Kuota Data Volume Celcom Broadband

Ramai pengguna celcom broadband yang kehabisan kuota data sebelum cukup bulan. Ini boleh menyebabkan internet yang diguna menjadi slow dan lembap. Bila dah perlahan nak surf internet maka memang tak puas hati la jadinya.

So untuk anda yang nak tahu cara nak tambah kuota data broadband bagi celcom, ada beberapa cara yang boleh dilakukan iaitu:

1) Telefon celcom careline – Anda boleh telefon 1 300 111 000 dari mana2 nombor atau telefon 1111 dari nombor celcom. Selepas itu ikut arahan suara dan tunggu operator jawab. Pastu minta kat operator tu untuk tambah kuota data.

2 ) Login celcom customer service – Cara ni adalah dengan login ke laman web celcom customer service disini, https://www.celcom.com.my/servicecenter/ . Tapi yang ni kena daftar dulu dengan menggunakan nombor celcom broadband. Lepas dah daftar baru leh login dan cari bahagian untuk tambah data kat services.

3) SMS celcom – Untuk sms ni, just taip BROADBAND VOL dan hantar ke no 22188. Cara ni boleh guna modem atau laman web mobilewifi atau dari telefon. Pastu ikut arahan yang diberi. Sebab ada beberapa pilihan untuk tambah kuota data. Nak tambah sikit bayar murah, nak tambah banyak kena bayar mahal.

Kalau nak tahu status pula, taip  VOL STATUS ke 22188

celcom_broadband_logo

Apapun selamat mencuba k..

:-)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

4 thoughts on “Cara Tambah Kuota Data Volume Celcom Broadband

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge