Jangan Pandang Bawah

Korang gayat tak bila kat tempat tinggi? Nak rasa berjalan atas langit? hoho…jom rase pengalaman berjalan di skydeck.

Dengan ketinggian 1,353 kaki, skydeck menarik pengunjung  sehingga 25,000 orang sehari. Skydeck ni terletak kat tingkat 103, pastu korang dikenakan bayaran $15 (RM52.50). Sape-sape ade penyakit takut ketinggian (acrophobia) tak payah naik la..haha.

Architect Ross Wimer said: ‘We did studies that showed a four-foot-deep (1.2 metres) enclosure makes you feel like you’re floating since there’s only room for one row of people, not two.’

pandang-bawah12

Cuba kita fikir,jika dia dapat 25,000 pengunjung X $15 sehari X 30 hari = $11,250,000. Diorang dapat lebih kurang $135,000,000 setahun. Menara KLCC kita – Petronas Twin Tower’s Skybridge boleh naik free je..heh

Image Source : Dailymail UK, Copyright: Reuters

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

14 thoughts on “Jangan Pandang Bawah

  1. tingginya :menari: kalau lompat dekat atas tidak pecahkah atau mati terus. :bye: :bye: :bye:

  2. :dsadsad: naik menara pun dah gayat :terkejut: .. nikan pulak ader kat situ.. rasanyerr sentuh lantai tu pun terus pengsan dah… :peluh: :bye:

    wanXYZs last blog post..Crazy Fellow

  3. gayat be :bye: tapi macam menarik je
    aku pernah pergi stesen janakuasa tnb, pakcik aku keje situ. platform dia ada lubang-lubang, leh nampak bawah. waktu tu aku darjah 1 ke 2. gigil lutut jalan. haha

    chokilalas last blog post..Usikan Pocong

  4. Kalo kita berdiri atas concrete roof slab yg stable kat sekolah
    ato bangunan Kerajaan 4 tingkat, kalo lehat kebawah itu pun
    da rasa gayat. Riso aja ditiup angin kuat kot2 luroh kebawah….

    :lala: :ketawa: :peluh: :dsadasccc: :nangis2: :super: :bye: :confused:

    Inikan pulak dahlah tinggi melangit, pulak tu berdiri atas lantai
    cermin dindingnya cermin. Rasa2 macam tak yakin aja, kot2
    cermin pecah, pengikatnya na terlucut.. Yg kaki gayat na cuba
    juga, jangan lupa bawa seluwo extra, ya… Pusss semangat…. :dsadas:

  5. berani betul budak nih…. pakai plastik apa ek…campuran kot.. itu yang nampak macam tahan..tapi nak kena check juga untuk maintainence.. takut2 ada retak ker apa..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge