Kajian Keyword Kurang Persaingan

Ramai yang nak trafik SEO, tapi tak tahu cara2 nak dapatkannya melalui target keyword2 tertentu. Saya pun tak expert tentang SEO ni, so saya wat cara yang saya rasa senang nak dibuat je.

Antara yang saya buat adalah membuat artikel berkenaan dengan keyword yang saya kebetulan cari kat google tapi susah nak jumpa artikel blog yang memberi saya maklumat tersebut.

So maknanya, keyword tu kurang persaingan. Jadi saya buat artikel berkenaan keyword tersebut dengan memperbanyakkan keyword tu dalam artikel. Tapi artikel kenalah original dan unik.

Buat satu artikel sehari pun ok. Buat secara konsisten. Sambil tu buat komen kat blog2 pesaing dalam keyword tu. Lama2 mesti naik 1st page.

Atau sekurang2nya ada gak artikel unik kat blog kita.

Contoh keyword ” Senarai ***** Di Malaysia”

Selamat Mencuba…

:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

2 thoughts on “Kajian Keyword Kurang Persaingan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge