Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 3

Sambungan dari part 1 –> http://www.esempoi.com/tips-blogging/tips-dan-cara-untuk-naikkan-ranking-alexa-part-1/

dan part 2 –> http://www.esempoi.com/tips-blogging/tips-dan-cara-untuk-naikkan-ranking-alexa-part-2/

Tentu anda menunggu2 part 3 bukan? Haha, poyo je aku nih. Ok, sebagai sambungan kepada part 1 dan part 2 sebelum ni tentang tips dan cara tingkatkan ranking alexa, sebagai buat part 3 plak k. Untuk part 3 akan difokuskan kepada bagaimana dan apa yang telah dilakukan oleh saya dalam menaikkan ranking alexa blog esempoi.

Sebenarnya, dari part 2 tu pun pembaca sekalian dah boleh fikir sendiri apakah yang perlu dilakukan bukan? Ya, tentu antara yang boleh dilakukan adalah mendapatkan pengunjung tetap yang tidak segan silu untuk meletakkan komen di post yang mereka baca. Tapi macam mana caranya, tentulah dengan membuat post2 yang menarik, artikel berkualiti, dan sebagainya.

Selain itu, kalau nak paksa mereka letak komen senang je, buat pertandingan komen dan menang, haha. Apapun itu, pandai2 sendiri pikir k. Ok, lagi satu yang saya buat adalah blogwalking. Kenapa kita kena buat blogwalking ni? Dalam komuniti blog, ada kumpulan tegar yang selalu buat blogwalking. Kita kena kenalpasti mereka dan seterusnya melawat blog mereka dan letaklah komen yang sesuai kat post2 di blog.

So, seterusnya mereka akan membalas pula kunjungan mereka ke blog kita. Lakukan berulang kali tetapi secara konsisten, iaitu pada waktu pagi, tengahari, petang dan malam. Buat satu senarai blog dalam word yang ada hiperlink, so senang nak klik ke blog tersebut untuk buat komen. Yang penting juga adalah cari blogger yang memang selalu update blog dan juga selalu buat blogwalking.

Hm.. dah panjang lebar gak ni. Apa kata kita sambung ke part 4 pulak.. Hahaha…

Cuma nak ingatkan pembaca sekalian, ini adalah apa yang saya buat, tak semestinya ianya akan menjadi kepada orang lain tetapi yang penting kita cuba dan kaji sendiri hasilnya. Serta tambah cara anda sendiri k.

Selamat mencuba dan tunggu part 4 plak…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

17 thoughts on “Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 3

  1. memang betullah..aku dah try, publish.. pastu diam gitu jer… angka alexa.. makin membesar walaupun traffic dah naik banyak tuh…dia kena update, blogwalking dgn kena ada traffic… kalau tak mahunya naik lagi… sob2

  2. Benar…Kena selalu update blog, baru alexa boleh turun.

    pst: kalau org tinggalkn komen semata2 nak dpt hadiah tu macamana? kadang2 komennya spti “hai”, “ok”, “ho..ho”, macam tak membina langsung.

  3. Buat blogwalking secara konsisten, update blog pun secara konsisten. Insyallah akan ada perubahan pada rank alexa. :menari:

  4. akan dipraktikkan. Ada jugak blog yg kurang trafik tapi rajin update blog dan rajin blogwalking, masih mampu turunkan alexa.

  5. cara paling senang ialah blogwalking paling efektif..sebab luq dah pernah turunkan rank alexa dlm masa 3 mggi dari 7 juta ke 900k..tapi traffik tu kene stabil la..!
    nuriz wrote:

    akan dipraktikkan. Ada jugak blog yg kurang trafik tapi rajin update blog dan rajin blogwalking, masih mampu turunkan alexa.

  6. tapi kalau blog nuriz ni tak pyh blogwalking sebab nuriz dah memang Pro dalam permainan kata kunci ni(SEO) macam la luq tak kenal ..haha
    nuriz wrote:

    akan dipraktikkan. Ada jugak blog yg kurang trafik tapi rajin update blog dan rajin blogwalking, masih mampu turunkan alexa.

  7. mak aih..kak yong ni tak payah dah nk blogwalking sbb followe dah ramai dan semua entri di blog kat nuriz SEO semuanya…! hah traffik macam air je masuk
    kakyong wrote:

    kakyong skrg ni dah jrg sempat BW… BW ke blog yg biasa jer.. tu pun x sempat semua…

  8. Artikelnya bagus gan…

    Sekalian sedikit info… saya juga punya trik jitu untuk urusan miss Alexa…seperti kata pepatah tak kenal maka tak sayang, tak sayang maka tak cinta….oleh sebab itu ada kiat2 khusus untuk bisa mendapatkan hatinya alexa….monggo dilihat kitab khusus menggaet alexa…

    http://monozcore.blogspot.com/2011/08/cara-ampuh-menaikan-peringkat-alexa.html

    saya tidak menjamin tapi setidaknya bisa menambah pengetahuan tentang miss alexa ini hehehe :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge