Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 1

Hari ni saya nak kongsi sikit tentang cara-cara untuk tingkatkan ranking alexa. Tapi kenapa nak kena naikkan ranking alexa ni? banyak sebab sebenarnya, terpulang pada masing2 untuk menentukan sebabnya. Ada yang nakkan ranking tinggi sebab nak promote blog, ada yang nak ranking tinggi sebab kepuasan, ada yang nak jadi top blogger kat malaysia, ada yang tak kisah pun dan macam2 lagi sebab la.

Bagi saya pula, saya nak tingkatkan ranking sebab semua di atas termasuk macam2 lagi. Haha. Ok, berbalik kepada tujuan asal entri ni, apakah cara yang mudah untuk tingkatkan ranking alexa nih. Sebenarnya, sebelum ni saya ada buat pemerhatian dan eksperimen sikit pada blog2 lain dari segi trafik, komen, dan content. Ada sesuatu yang saya boleh simpulkan dari pemerhatian saya tersebut.

Apa yang saya perhatikan adalah, ada blog yang mempunyai trafik yang tinggi tetapi ranking alexa lebih rendah dari ranking blog lain yang mempunyai trafik yang sama. Ada jugak blog yang mempunyai ranking alexa tinggi tapi trafiknya hanya sekadar 200-300 UV sehari. Sebenarnya saya bandingkan blog esempoi ini yang mempunyai trafik dalam 1000 UV sehari tetapi rankingnya adalah dalam lingkungan 400,000 pada masa tu. Dan blog lain tu trafik 300 UV sehari tetapi ranking dalam lingkungan 200,000.

So, mesti sebabnya kan. Setelah saya google dan buat kajian serba sedikit, saya dapat buat kesimpulan saya sendiri. Tapi apakah kesimpulan atau rumusan itu?

Tunggu Entri Part 2 plak k.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

9 thoughts on “Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 1

  1. October 23, 2012 at 4:38 pmI use to be attending sohocl to obtain a BS in Digital Media. I recently left the sohocl because of the cost of tuition and deciding the major there wasn’t right for me. I’m currently at community college getting a degree in medical office technology and finding the classes extremely boring. I’m engaged and to be married in 2009, my husband will have still a year left for his degree so we’ll be living in an apartment while he finishes. I will need to get a job immediately so I don’t have time to change my major right now since I have a short time frame to finish my degree while working part-time.Though, after my fiance9 finishes his degree I’m considering going back to sohocl for web page design. Though, I’ve been told before depending on how good your portfolio is you can be a web page designer without a degree. I’m still assuming it’s very important to have a degree no matter what you’re doing. For you that are already web page designers how important is it to have an AS or BS?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge