Buat Animasi gif guna photoshop & photoscape

Sebenarnya senang je nak buat animasi gif ni, guna photoshop pun boleh. Tapi kalau nak cepat guna photoscape.

Korang boleh tengok tutorial guna photoshop tu kat creativetechs.com dalam bahasa inggeris. Kalau korang dah tak faham sangat, korang try translate dalam bahasa melayu guna citcat.com

Tutorial untuk buat photoshop susah la sikit bagi yang tak biasa guna, try pulak guna photoscape. Lagi senang dan boleh dapat FREE je. Tapi simple je la…

Comments

comments

18 thoughts on “Buat Animasi gif guna photoshop & photoscape

  1. pembetulan….tak bagus kalau guna citcat.com untuk translate into BM….sebaiknya translate guna Google Translate ….sbb guna google….translation nya better than citcat and more quality translation………mengenai gif tu saya lebih gemarkan guna photoscape software…bukan gif jer…tpi semua jenis editing……sbb photoscape mudah, cepat dan senang……photoshop tu saya tak suka…sbb susah and serabut

  2. photoshop kalau dah biasa main, memang best r…

    Fikri Adhiey wrote:

    pembetulan….tak bagus kalau guna citcat.com untuk translate into BM….sebaiknya translate guna Google Translate ….sbb guna google….translation nya better than citcat and more quality translation………mengenai gif tu saya lebih gemarkan guna photoscape software…bukan gif jer…tpi semua jenis editing……sbb photoscape mudah, cepat dan senang……photoshop tu saya tak suka…sbb susah and serabut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge