Download dari youtube, metacafe , dll..

Salam..

Kalini ada sedikit ilmu yang hendak dikongsikan.. kat sini tentu ramai pengguna yg selalu menggunakan web seperti metacafe, tiubKamu, fyroo, dll.. hehe. Nak tunggu buffer tu adalah satu penyeksaan kan? kekadang tak abis buffer pun.. jd, apakata korang guna alternatif lain.. iaitu dgn download kan video tu, dlm format flv.

Pertama sekali, buka la laman web yg ada video yg korang ingin tonton tu.(cth ini aku gunakan youtube.com)

Lepas dah buka tu, pilih la video yg di ingini..

Bila dah pilih tu, akan keluar url bg video tu; copy url tersebut..

langkah1.bmp

Di masa yang sama, korang buka tab baru, dan buka laman keepvid.com

Url yang dah copy td di paste ke ruang yang telah disediakan dan tekan download..

langkah-2.bmp

Bila dah tekan download tu, akan keluar seperti ini..; (klik la apa yg patut)

langkah-3.bmp

Lepas korang dah berjaya download, jangan lupa rename file tersebut. Cth; siti.flv

Bagi yang ada player utk fail flv ini, boleh la terus mainkannye.. bagi yang tak ada pula, sila download dan install. (flv player)

Sekian..

Jika ada sebarang komen, atau pertanyaan, silalah isi kan ruangan komen yerk.. :peluh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

5 thoughts on “Download dari youtube, metacafe , dll..

  1. Baik install realplayer 11. Nanti bila korang bukak video youtube ke..ape ker..korang letak arrow mouse kat video tu..nanti kuar ikon download this video..klik ikon tu..terus download..then bleh bukak video lain..then download terus..sementara tunggu download selesai..bleh la korang surf tenet ke..atau layari http://www.esyndicate.org
    hehehe… :ketawa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge