I Love Akiraceo, Miao~

Ni salah satu blog peribadi yang paling aku suke selain chokilala… hehe. Bagi aku Akiraceo.com memang unik, dia buat komik pasal kehidupan peribadinya dan menggelarkan dirinya miao~. (Karakter Komik ko Memang Comel, aku memang suke kucing ni)

Contoh komik-komik dier yang kelakar Overslept , Monday Bluess dan banyak lagi (sebelum ni dier gune blogspot….lagi banyak komik dier kat situ). Dia juga pernah masuk surat khabar Malaymail yang bertajuk the kucing from Kuching.
haha…memang kelakar komik dia dan paling penting aku enjoy membacanya.

TIPS:

Bagi sesiapa berminat untuk membuat karakter macam ni, korang boleh gunakan micromedia fireworks dan ikut video tutorial ni. Korang jugak boleh gunakan plugin comicpress manager untuk wordpress korang.

p/s: Ade beberapa blog dengan forum ‘copy paste’ post aku…hu. Aku tak kisah korang ‘copy paste’ post-post aku, kalau boleh tinggalkan link ke blog aku sekali. Image yang korang guna tu makan bandwith hosting aku free-free je, so sila tinggalkan linkback.

+Akiraceo.com

Comments

comments

34 thoughts on “I Love Akiraceo, Miao~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge