Koleksi Plugin WordPress pilihan

wpshop1Hari ni rasa nak list plugin-plugin yang pernah aku pakai untuk blog aku yang lain…. mungkin korang terlepas pandang plugin-plugin ni….

Internet Marketing

eShop – plugin e-commerce, sape-sape yang nak bukak kedai, boleh try plugin ni.

Simple Newsletter Plugin – Sesuai untuk IM yang nak buat newsletter sendiri

Event Registration – sesuai untuk IM yang nak bukak penyertaan untuk seminar, contest pun boleh kot

Surveys WordPress plugin -membuat sedikit survey ke atas pembaca

WP-Marketer – untuk affliate

WP-osCommerce- kedai online guna wordpress

Landing sites -untuk pengguna clikbank

Pengiklanan

Featurific For WordPress -plugin untuk paparkan iklan secara slideshow

Another WordPress Classifieds Plugin – pengiklan dibenarkan untuk upload gambar iklan diorang dan tengok sendiri statistik klik iklan diorang.

Page Peel – memasang iklan selak-menyelak kat blog korang dengan mudah….tak payah upah orang

Community

Sidebar Login-  login form untuk pembaca blog korang

forum- forum untuk blog korang, boleh letak smiley sendiri

Member Access – post yang register user je boleh baca

Blog improvement

cSprites – Speed Up Page Load Time with Dynamic Image Sprites – mempercepatkan loading image blog korang

Article Directory – sesuai untuk blog artikel

Theme Test Drive -cuba theme korang dahulu, maknanya hanya admin je yang nampak

WP-EMail -berfungsi membenarkan pembaca menghantar email kepada rakan mereka

Faster Image Insert – letak gambar pada post korang dengan lebih mudah, sesuai untuk blog yang banyak menggunakan gambar

WP-CopyProtect- korang tak suka gambar dan artikel korang di copy???… guna la plugin ni

Global Translator -translate blog korang kepada lebih 34 bahasa asing

WordPress Automatic upgrade -upgrade blog korang secara automatik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

16 thoughts on “Koleksi Plugin WordPress pilihan

  1. plugin yang semua nih kena bayar ker percuma…. menarik2… cuma belum ad akeperluan untuk sekarang ini… :fuh:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge